Jeg har i langt tid, vel gennem de sidste par år, gået og tænkt på at det kunne være spændende at brygge sit eget øl en dag – men jeg har aldrig rigtig fået sat mig ind i hvad det kræver og hvad udstyr der skal til. Det er aldrig blev til mere end tankerne – i hvert fald indtil engang i sidste uge. Her slog det mig igen, så hvorfor ikke lige surfe lidt og blive klogere på hvad det kræver. Det gik ikke værre eller bedre end at jeg nu har investeret en god slat penge og er klar til at lave mit første bryg i weekenden, som med lidt held bliver til en god brown abbey ale.

Udstyrslisten er efterhånden blevet lidt lang og min kære hustru kiggede da også noget da jeg for tredje dag i træk kom slæbende med nye sager – men som man siger, man kan jo ikke gå ned på udstyr 🙂

Pt. ser listen således ud:

  • Begyndersæt fra bryglageret
    2 x 32 liters gærspande m/låg, taphane og gærlås, automatisk hævert m/flaske fylder, flaskebørste, termometer, 100 ml målecylinder, hydrometer, kapselpåsætter, kapsler samt iodophor
  • Rustfri stål chiller med hjemmelavet “storm p” slangeløsning og nippel til køkkenvandhanen
  • 64 x 50 cl. flasker
  • 25 liters gryde
  • samt diverse tilbehør, så som en stor si, litermål, mv.

Nu glæder jeg mig bare til det bliver lørdag så jeg kan komme i gang og afprøve udstyret. Jeg krydser fingre for der ikke er glemt noget 🙂