Dagens indlæg er en kort introduktion til XBMC på GitHub. Har du ikke en udvikler baggrund, så er der nok potentiale for lidt sort snak – nu er i advaret 🙂

Teamet bag XBMC bruger naturligvis først og fremmest GitHub som git repository. Helt grundlæggende holder git styr på alle de filer som danner grundlag for XBMC samt historikken for alle disse filer, men kan meget mere end det – den historie kan du få på Wikipedia…

Indgangsvinklen til XBMC finder i på github.com/xbmc. Her findes de forskellige projekter teamet arbejder på, det er blandt andet selve XBMC, XBMCbuntu, skins, deres forum software og andet. Det mest interessante projekter er uden tvivl selve XBMC projektet.

I XBMC projektet har man adgang til alle filerne i en webbaseret udgave, hvor man kan grave ned i alle detaljerne. Der er også adgang til commit historikken hvor man løbende kan følge med i de sidste nye ændringer. Det er også her man kan følge med i hvad der er tilføjet i den seneste nightly build og hvad der kommer med i den næste. Historikken er ofte meget teknisk men kan stadig være interessant at følge med i. Teamet bruger ofte en form for tags, så som [Droid], [AE] og [iOS] – på den måde kan man se hvad de enkelte commits påvirker.

En anden interessant ting på GitHub er Pull Requests. Her finder du enkeltstående større og mindre ændringer. Det kunne fx være en mindre ændring til RSS visningen i XBMC, så den stopper med at scrolle ved mouse-over, men det kunne også være en kæmpe ændringer så som AudioEngine. Det jeg synes er rigtig spændende ved pull requests er at de fungere som et lille mini forum hvor udviklerne diskuterer ændringerne. Det giver en god indsigt i processen og kan også være ganske lærerigt 🙂

Til at holde styr på alle disse ændringer har vi Issues og Milestones. Der er en 1-til-1 sammenhæng mellem issues og pull requests. Med Issues har teamet mulighed for at tagge og planlægge hvornår et pull request skal integreres i XBMC.
Milestones giver det samlede overblik over hvilke issues der er planlagt til en given deadline. På nuværende tidspunkt er der en Frodo beta milestone som lister de issues der skal være færdige til den næste beta version af Frodo. Tidligere på året har der været månedlige milestones med de issues der er kommet med i de månedlige builds som i har kunne læse om på xbmc.org.

Jeg synes personligt at issues og milestones på XBMC projektet er rigtigt spændende. Det giver et godt og meget konkret indblik i de nye features som er på vej. Der er selvfølgelige ingen garantier for hverken om eller hvornår et issues integreres i XBMC, men det føles stadig lidt som at kigge i spåkuglen.
En ting som er værd at bemærke er at selvom alle issues på GitHub er åbne for kommentarer fra alle med en GitHub bruger, så er det ikke et diskussionsforum til snik-snak. Det kan som sådan betragtes som en seriøs arbejdsplads på nettet – så skulle i findes løst til at kommentere på noget, så vær sikkert på i har noget at bidrage med 🙂