twenty-first century code monkey

tvglad og YouSee streams

Jeg får rigtig, rigtig mange spørgsmål om en addon som åbenbart kaldes tvglad, men som åbenlyst er en hacket kopi af min Stofa web-tv addon. Jeg får også rigtig mange spørgsmål om hvordan man afspiller streams som ender på yousee.tv – og pudsigt nok er det præcis de streams som findes i tvglad.

Det kræver ikke meget tankeaktivitet eller associationer for at tænke sig til hvorfor en hacket addon og/eller yousee.tv streams pludselig skaber så meget interesse…
Nu har jeg som bekendt YouSee TV og bredbånd så problemstillingen rammer ikke mig, jeg bruger jo bare min YouSee web-tv addon som giver adgang til live TV uden jeg skal rode med streams eller addons downloadet fra suspekte websites.

Personligt turde jeg ikke bruge de ting. Når du streamer fra yousee.tv kan YouSee jo se din IP adresse og kan formentlig let se om du burde have adgang! I har nok heller ikke checket addon’en for hvad den reelt laver, potentielt kan den gøre alt muligt skidt på din PC. Der er ikke de samme garantier når man henter fra suspekte websites som når man bruger XBMC’s officielle repository.

Og hvis i skulle være i tvivl – så hjælper jeg ikke med tvglad og disse streams – og jeg svarer ikke på spørgsmål om dem! Heller ikke selvom i skriver direkte på mail til mig!

21 Kommentarer

 1. tvglad

  Halløj!

  Det er faktisk korrekt. TVglad addon er lavet ud fra dit stofatv addon, da personen der lavede det ikke havde lavet xbmc addons før. Tak for det! Den var, så vidt jeg ved, rigtig nem at arbejde ud fra – så tak for at lære mig noget python.

  Men koden er jo i zippen, så det er ikke svært selv at tjekke koden efter hvis man er i tvivl. Spoiler: Den gør ikke andet end at afspille m3u8 links

  Jeg håber det kan give folk lidt ro på sjælen. Ellers svarer jeg gerne på spørgsmål hvis der er noget 🙂

 2. Tommy

  Det ændrer stadig ikke på at YouSee kan se din IP adresse når du afspiller en stream fra deres server – det er ikke til at vide hvad de kan bruge den oplysning til – jeg ville personligt holde mig fra addons som denne!

  Der skal heller ikke meget fantasi til at forestille sig en ondsindet programmør henter den originale zip og modificerer addon’en til fx at slette hele harddisken og så uploade den igen et andet sted. Der er ingen garantier! Der er trods alt mere kontrol med de addons man henter via XBMC.org’s addon repository – der er faktisk temmelig meget kontrol med hvordan en addon er skrevet.
  Desuden er min vurdering er at den gennemsnitlige XBMC bruger ikke nær studerer addons, jeg gør ikke, men jeg stoler omvendt heller ikke på tilfældige zip filerne hentet på nettet.

  Tommy

 3. SpeTNaZ

  jamen troed sku os det var dig tommy der havde bikset en lækkerhed af et addon sammen,

 4. tvglad

  Jeg forstår godt din problematik, men jeg tror ikke at tvglad addon kan komme på det officielle repo. Du bruger jo også selv dit eget repo, skal man heller ikke stole på den? Jeg kan da også sagtens sætte mit eget repo op, det ville også gøre det nemmere for folk at få nyere versioner – så det gør jeg sikkert. Men bliver det mere sikkert af det? Næ. Det er noget man enten må stole på, eller selv kigge koden igennem. Denne logik gælder jo for alle programmer og alle apps.

  Der er altid en eller anden form for tillidsbånd mellem udvikler og forbruger. Når nu koden er åben, må tillidsbåndet være større.

 5. Tommy

  Jeg synes alligevel der er ret stor forskel på at hente en zip fil fra mit website og fra et tilfældigt anonymt upload website, jeg har trods alt nogen historik med at lave XBMC addons efterhånden, men som du siger så er det et spørgsmål om tillid. Det er derfor jeg kun bruger mit website til test versioner og indsender til det officielle XBMC.org repository når de er færdige.

  Hvis du vælger at lave dit eget repository skal du måske overveje hvad YouSee vil sige til du distribuerer deres streaming links – som vel nærmest kun har til formål at omgå deres adgangskontrol – ellers kunne man jo bare bruge min eksisterende YouSee addon.

  Tommy

 6. Michael

  @Tvglad har du en mail man kan kontakte dig på?

 7. Yousee

  Vigtig information til alle som benytter sig af Tv-Glad addon til XBMC, der bør ikke være nogen som kan være i tvivl om at det i foretager jer er ulovligt.
  Fra på mandag d. 3/3-2014 bliver der lukket for adgangen til yousee via Tv-Glad, og i kan forberede jer på at modtage brev fra vores advokat. Vi har besluttet os for at gå en måned tilbage i første omgang, dvs. fra 1/2 og alle de ip-adresser som ikke registreret som værende Yousee kunder kan imødese et sagsanlæg, dog med mulighed for at indgå et forlig.

 8. jens moller madsen

  Hej tommy jeg har absolut ingen forstand på comp.streming med vidre men bruger xbmc i udlandet men her i dk kan jeg ikke få det til at fungere har taget adson HEHETV med hjem på en usb.

 9. Tommy

  Jens, hvad får dig til at tro jeg vil hjælpe dig med hehetv. Det er præcis det samme som tvglad, en samling af YouSee’s streams som jeg allerede har taget stærkt afstand fra. Jeg gider sku’ ikke hjælpe jer med jeres pirat lort.

  Det er pis som disse spørgsmål og disse addons som seriøst får mig til at overveje om det hele er besværet værd.

 10. tvglad

  Om det er ulovligt kan debateres. alle deres streams er offentlige tilgængelige på yousee’s egen side og så vidt jeg kan se er der ingen begrænsninger. Så vidt jeg ved er det ikke ulovligt at hotlinke, men det vil tiden nok vise sig.

  Forresten er yousee brugeren nok bare en troll. En indsats af det omfang er urealistisk. Samt at det er skrevet en lørdag. Som om folk arbejder om lørdagen 😛

  @Michael:
  Næh. Hvis du vil have fat i mig, må du finde folk som ved hvor jeg hører til.

 11. Anton

  Ville da også gerne have et glad tv hvis det var muligt

 12. Tommy

  Jeg mener overhovedet ikke det kan debatteres. At tro det er legalt at dele de streams er naivt. Som YouSee kunde burde du måske sætte dig lidt ind i deres web-tv og generelle vilkår så de ikke lukker dit abonnement.

 13. Bulow

  Hejsa, er det muligt at lave det samme til yousee Music ?
  Så man har det hele til sin XBMC

 14. nils

  TVglad link er blevet utroligt populært. De skal nok lukke ned på et tidspunkt. Det er ikke bare lige at skifte over til et nyt system. Og stol på mig de ved godt hvad folk allerede har gang i.

  og nej, jeg tror på ingen måder at med en simpelt ip addresse kan begynde at lægge sag an mod de forskellige brugere, det vil tage en krig.

  Yousee har fejlet, og de skal nok få rettet på det. Også er det goodbye til alt gratis stream. Så nyd det så længe det er til rådighed:)

  Og Tommy, jo det er ulovligt, og det er strafbart… men hello.. Du snakker som om du en engel! Tag dig nu sammen. Ham som arbejder for tv branchen, ser pirat kopi af film, ham som arbejder indenfor film branchen ser pirat tv! Vi er alle helte og røvere, jeg bliver ikke en mindre dårlig person ved at se pirat TV… og du bliver ikke en mindre dårlig person ved at drikke dig fuld på gaden og råbe en aften sammen med vennerne. Vi begge vil redde det barn der står midt ude på gaden.

  Vi vælger bare at tage en risiko.

  Hvis pirat musik film og tv aldrig fandtes, så så du ikke bedre film idag… NEJ, de tjener en formue allerede… Du ville se endnu rigere skuespillere, og endnu rigere pladeselskaber….Det har jeg intet imod, det er deres talent!!!! Men ligeså vel, det gør ikke noget at være robinhood engang imellem, så længe vi ikke skader branchen.

  TvGLad A True Robinhood for the time being.

  Jeg har hørt flere har opsagt ders tv abonnement! Her synes jeg vi fejler! Du har en lille eller mellem pakke… behold den og være glade for de extra kanaler du for…. at opsige abonnement er virkelig at tage pis på yousee, som jeg personligt er lidt imod! det skader branchen! nyd det.. men ikke misbruge det!

  Hilsen
  Nils

 15. Tommy

  Det er fint nok du snakker om Robin Hood og risici og kalder mig engel. Det ændrer intet.
  Jeg vil overhovedet ikke risikere at folk tror jeg er involveret i disse addons eller streams – derfor reagerer jeg som jeg gør.
  Jeg er så træt af at spilde min tid på det og det ærgrer mig hvor lidt tid og motivation jeg har nu til at arbejde med XBMC addons.

 16. nils

  Kan godt forstår folk misforstår og tror det er din plugin. Og det er godt du gør det klart for dine brugere at Du intet har med det at gøre.

  Jeg ville have gjordt præcis det samme. Men at håne andre for pirateri er lige overkanten. 🙂

 17. Tommy

  Ja okay, jeg skruer lidt ned for retorikken 🙂

 18. nils

  Nu når jeg har dig her.

  Jeg har et hurtigt spørgsmål.

  Ikke alle plugin understøtter Gotham Beta 1

  De siger noget i stil med ” does not have the correct structure” eller noget i den stil.
  Er det en lille ændring man skal lave i plugin scriptet for at den nu skal understøtte det nye Gotham XBMC eller kræver det mere arbejde ?

 19. Mark

  Hey Tommy.

  Jeg har lavet en custom m3u-liste til at kunne se live tv i XBMC bare med DR kanaler og EPG aktiveret, hvordan smider radiokanaler ind på denne også, det er rigeligt med DRs radiokanaler. Elsker dine apps og tiden du bruger på XBMC det kommer alle os danske XMBC fans til gode. Ved du for øvrigt om der er en ca. release date for XBMC version 13.0 snakker vi til jul , til sommer eller om 14 dage 🙂

 20. nils

  Nvm jeg fandt svaret selv 🙂

 21. Tommy

  Min blog skal ikke være kommunikationskanal for disse addons så jeg lukker for kommentarerne på dette indlæg. De kommentarer som ligger i kø bliver slettet.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑