Tommy Winther

twenty-first century code monkey

Addons på Raspberry Pi

raspberrypi-logojeg har efterhånden fået afprøvet de fleste af mine addons på Raspberry Pi’en. Generelt set virker de ganske som jeg kender dem på Linux og Android, men Pi’en bruger typisk lidt længere tid på at indlæse og processere dataene. De fleste addons virker på Pi’en, enkelte har krævet en opdatering og et par stykker mere kan jeg muligvis gøre lidt hurtigere ved at ændre lidt på dem.

En hurtig opsummering ser således ud. Alle virker med undtagelse af kommentarer herunder:

 • Børsen TV
 • Danish Live TV (DR’s kanaler virker ikke, de fleste andre gør)
 • DR.dk Podcasts
 • DR.dk Bonanza
 • DR NU Player (Virker bedst med Android eller Streaming streams, iOS hakker)
 • FDM TV
 • Gametest (Fixet i v. 3.0.1)
 • Gamereactor GRTV
 • Kino.dk TV (Fixet i v. 1.0.1)
 • Pixel.tv
 • Sporten.dk
 • TV2 NEWS
 • TV3 Play
 • videovideo.dk HD
 • YouSee web-tv

Hvis i oplever andet vil jeg naturligvis gerne høre om det 🙂

13 Kommentarer

 1. Efter min erfaring, så er det ikke muligt at spole med “DR NU Player” på Raspberry Pi eller at sætte en afspilning på pause. Dvs. hvis man prøver det alligevel, så har jeg nogle gange oplevet, at tingene fungerer i sekunder til minutter, men derefter fryser billedet. Desuden kommer undertekstningen helt ud af sync, hvis man spoler.

  En anden observation, som du *måske* kan bruge til noget:
  Jeg har i en del tid kørt den gamle “DR NU Player” (version 3.x) på en halvgammel XBian 1.0 Alpha 4, som er baseret på XBMC 12.0. Det fungerer sådan nogenlunde; dvs. jeg kan starte streams og de kører til ende (bare jeg ikke spoler eller sætte på pause). Men senere versioner af XBian (eller OpenELEC / Raspbmc) som er baseret på XBMC 12.2 fungerer overhovedet ikke med “DR NU Player” version 3.x — tingene kører i 10-20 sek. for derefter at gå i stå. Ja, jeg ved godt, at version 3.x af “DR NU Player” ikke længere er aktuel, men min observation antyder, at der er XBMC 12.2 er sket noget, som ikke spiller godt sammen med DR NU.

  Mange tak for din indsats — især mine børn nyder at kunne se Bonderøven eller Den Store Bagedyst, når de har lyst… 🙂

 2. Bjarke Sørensen

  13. oktober 2013 at 10:17

  Hej Tommy

  Først mange tak for din store indsats med diverse plugins.

  Tak for updaten af hvad der virker på RPI og hvad der ikke virker, det er dog en skam at dr live stream ikke virker, det ville være en rigtig dejlig funktion at have på en RPI.

  Er der mulighed for at du evt kunne kigge på at addon til http://musik.yousee.dk, det ville sikkert gøre mange glade når nu yousee åbenbart ikke selv gider at lave noget der virker.

  Mvh
  Bjarke

 3. Hej Mads,
  så vidt jeg ved, skyldes problemerne med at pause/spole i DR NU, at DR har ændret på deres streaming servere og ikke så meget hvad der er ændret i XBMC.
  I version 4 af DR NU addon’en kan du i indstillingerne slå kvalitetsvælgeren til, så får du en liste af alle de stream som er tilrådighed for en video. Så kan du afprøve hvilken type der virker bedst for dig. Vælger du “Streaming” så virker pause/spol ikke.
  Mvh.
  Tommy

 4. Hej Bjarke,
  Jeg har fundet nogle DR live streams som virker på Pi’en, men det er i temmelig dårlig kvalitet. Jeg regner med at lave en test version på et tidspunkt, så kan vi se om det har noget interesse.
  Jeg har ikke pt. planer om en YouSee Musik addon. Jeg har ikke fulgt med i udviklingen af YouSee’s API, så jeg ved ikke helt hvad der er muligt pt.
  Mvh.
  Tommy

 5. Hej Tommy,

  jeg vil også lige sige mange tak for dit store arbejde med plugins til XBMC. Jeg er meget interesseret i at teste en version der kan vise DR live streams. Kan du evt. poste de links du har fundet?

  På forhånd tak.
  Mvh.
  Jimmy

 6. Hej Tommy

  Også stor tak herfra for dit arbejde med de danske plugins til XBMC.

  Jeg kører ligeledes XBMC på en Raspberry Pi og har heller ikke kunnet få live streams til at virke.

  Jeg har forsøgt at debugge, men indtil videre ikke fundet andet end, at jeg får en RTMP fejl ala “server sent error”.

  Mvh
  Claus

 7. Hej Tommy

  Først kanon arbejde du har lavet, med de addons, vi har meget glæde af DR.nu, Bonanza og Yousee 🙂
  Til dit setup, har du prøvet at køre med en USB istedet for SD-kort til XBMC, jeg bruger Berryboot, kanon program, mit setup kører bedre, hurtigt og mere stabil, især med hensyn til at jeg har overclock min for at bedre køre 1080p

  Mvh Lars

 8. Hej Lars,
  Det lyder interessant med boot fra USB. Berryboot ser også spændende ud. Det kunne tyde på NOOBS har ladet sig inspirere at den 🙂
  Jeg må få det hele prøvet en dag ved lejlighed.
  Mvh.
  Tommy

 9. Karsten Poulsen

  21. oktober 2013 at 18:58

  Hej Tommy

  Først og fremmest: Tusinde tak for det smukke arbejde med at få addons til at virke på RPIen. Det er så godt!

  Af en eller anden grund er TV2 News holdt op med at virke. Kan du lokkes til en opdatering?

  Vh
  Karsten

 10. Hej Karsten,
  Det ser vist desværre ud til TV2 har fjernet deres nyhedsvideoer. De er kun tilgængelige via TV2 Play nu, så det udelukker en XBMC addon.
  Mv.
  Tommy

 11. Er det muligt at få en version af ala stream danish TV, hvor man selv kan indsætte de links som man gerne vil se.

  og tak for de gode plug-ins du laver.

 12. Den kan jeg måske lige hurtigt svare på: du kan indsætte dine egne streams i tv-guiden. Det skal naturligvis være kanaler som guiden understøtter.

  Jeg har dog et lille problem, da jeg bruger tv’ets fjernbetjening over hdmi (raspberry pi) har jeg kun meget få funktioner ala atv2. I tv guiden kan jeg køre osd, men hvilken tast bruges normalt når jeg gerne vil have den tilbage i faldskærm?

 13. Hej Lyder,
  Jeg mener den går tilbage til tv guiden hvis du trykker på stop knappen så streamen stoppes. Ellers kan du trykke på context-knappen, “C” på tastaturet ellers typisk guide knappen eller lign på fjernbetjeningen.
  Mvh.
  Tommy

Der er lukket for kommentarer.

© 2019 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑