twenty-first century code monkey

XBMC, Tvheadend og HDHomeRun Dual

Endelig, endelig, endelig!

Min YouSee settop boks, Samsung SMT-H3106, er langt om længe begyndt at defekte – sporadiske udfald hvor HDMI signalet simpelthen forsvinder. Det holder jo ikke en meter, så jeg har fluks investeret i en HDHomeRun Dual – og på trods af at jeg ikke overhovedet har savnet den manglende PVR funktionalitet i YouSee boksen, så er det nu meget lækkert lige at kunne “bånde” Wheeler Dealers – eller endnu en af de uendelige genudsendelser 😉

Denne pludselige nyinvestering betyder samtidig også at jeg langt om længe har fået mulighed for at bruge XBMC’s PVR funktionalitet i samarbejde med Tvheadend TV streaming serveren – og ind til videre er jeg ganske imponeret. Der er altid lidt børnesygdomme som skal luges ud men mit setup fungerer ganske godt og WAF (Wife Acceptance Factor) er fortsat høj!

Jeg vil forsøge at dokumentere hvordan jeg har skruet mit setup sammen hen over den nærmeste fremtid, for det har ikke altid været lige let at finde de oplysninger og den dokumentation jeg har haft behov for. Grundstenen i mit setup er min Debian Wheezy linux server som kører Tvheadend og kommunikerer med HDHomeRun boksen via dvbhdhomerun. Fra Tvheadend streamer jeg så til mit ASRock mediecenter i TV rummet og til min OUYA konsol i stuen. På papiret et måske forholdsvis simpelt setup, men især XBMC på OUYA er en kilde til grå hår på trods af jeg bruger libstagefright build’et.

Hvordan ser jeres XBMC PVR setup ud? – har i nogle tips til HDHomeRun setup?

12 Kommentarer

 1. Kenneth

  følger lige med, med spændiing i dit nye setup. det lyder interresant

 2. Thomas

  Jeg køre også med tvheadend og xbmc pvr dog har jeg iptv signal fra min udbyder så ingen behov for homerun osv.
  tvheadend på et gl. ION-MB330 som idag også bliver brugt som lidt webserver, filserver og hvad ellers jeg har brug for på min “hjemmeserver” (overskud fra mit gl. mediacenter)
  xbmc har jeg til at køre på en ZOTAC ZBOX ID80, køre rigtigt lækkert.

  Jeg har prøver at få pvr delen til at virke på en pi, men det spiller ikke max med de codecs waoo spiller ud. 🙁

 3. tjalfe

  Hey,

  Dejligt at høre du er kommet i gang med PVR delen af XBMC. Der er alt for få der bruger denne, men der er heldigvis ved at komme mere og mere fokus på denne del, og så kommer der forhåbentlig yderligere gang i udviklingen af PVR delen, selvom der er sket rigtig meget siden xbmc 11.

  Min erfaring med PVR delen er, at hvis man vil køre et singleseat setup på windows så er NPVR som backend at foretrække. Vil man derimod ud og lave et multiseat setup med en decideret server som backend, så er TVHeadend den PT mest stabile løsning. TVheadend har også fået en overhaling indenfor det sidste års tid, hvor for inden det stod meget meget meget stille. Siden udviklingen er blevet genoptaget har de fået mange fede features lagt ind i TVheadend, bla. mulighed for TimeShift.

  Min erfaring siger mig dog, at der ikke findes nogen bedre TV løsning til PC end Windows Media Center, desværre. Heldigvis er der dog i skrivende stund en interessant udvikling i gang i denne tråd: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=139748 Man arbejder på en Backend der anvender WMC’s recording service som backend. Jeg synes det ser super spændende ud, og ser meget frem til at se resultatet af dette, da jeg forventer at det giver XBMC PVR et stort skub i den rigtige retning på windows platformen.

  Det var min erfaring, spørg bare hvis der er nogen der har spørgsmål, har eksperimenteret en hel del med XBMC PVR, også inden det blev en del af Master branchen. Har endda våget mig ud i udelukkende at anvende XBMC til TV, hvilket på daværende tidspunkt ikke var waffet nok, og måtte pænt, efter flere opfordringer fra den bedre halvdel, gå tilbage til WMC til TV.

  //TjaLfE

 4. Alex

  Jeg følger spændt med her. Jeg vil meget gerne af med min Yousee boks, da jeg synes den er langsom og dyr. Jeg har en htpc/nas med Windows 7 home og XBMC (og en raspberry med Raspbmc, bare for at prøve det). Jeg gerne kunne optage og pause vha. min htpc (XBMC) i stedet for Yousee boksen.
  Jeg har ikke brug for at leje film e.l. – bare optage og pause live tv.

  Et newbie-spørgsmål: Når jeg har fuldpakke fra Yousee, vil jeg så stadig kunne se alle kanalerne uden Yousee boksen? Der sidder vist et kode-kort i boksen.

 5. Søren

  Jeg har netop modtaget min Ouya og forsøgte at sætte den op i går. Jeg har installeret den anbefalede version herfra: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=OUYA

  Som backend har jeg en tvheadend-server, der optager fra hdhomerun – mit setup minder altså meget om dit. Men XBMC på Ouya bliver ved at smide forbindelsen til tvheadend. Jeg kan se EPG, de kommende optagelser og sådan set også sætte den til at optage. Jeg kan bare ikke afspille. Den kommer med en “unknown fil id” fejl, dropper forbindelsen til tvheadend og forbinder så igen.

  Om det bare er tvheadend add-on i XBMC, der fejler, tør jeg ikke helt sige – men jeg tror det.

  Spiller dit Ouya, XBMC, tvheadend setup? Eller er du ude i at afspille optagelserne ved at have mounted gennem NFS eller CIFS evt og så bare finde optagelserne under Video fremfor under optagelser som undermenu til Live TV?

 6. Tommy

  Hej Søren,
  Jeg oplever nøjagtigt det samme som dig på OUYA. Nogen gange afspiller den TV uden problemer, men ofte brokker den sig igen og igen med “unknown file id” og lign. Det virker dog upåklageligt på XBMC på Linux på mit primære mediecenter, så jeg tror bare det skyldes at XBMC til Android ikke er klar til daglig brug endnu – i hvert fald på det punkt.
  Jeg har ikke prøvet at afspille optagelserne via NFS/CIFS, måske jeg skulle give det et forsøg.
  Jeg har også været ved at rode lidt med http://www.kaashoek.com/comskip/ men det kræver et XBMC Gotham build for at virke, så jeg er ikke kommet så langt med det endnu.
  Mvh.
  Tommy

 7. Kasper

  Kan du sætte HDHomeRun’en til at optage løbende? Jeg vil fx gerne optage alt på tv2 news og gemme det i fx en uge, gerne på mit nas. Kan det lade sig gøre?

 8. Tommy

  Ja det mener jeg nok er muligt. I tvheadend er der en “automatic recorder” som ud fra kriterier, fx kanal, kan optage et eller flere programmer. Det bruges dog typisk til at optage serier og ikke hele dagens udsendelser 🙂
  I tvheadend kan man generelt indstille hvor længe optagelserne gemmes, og ikke pr. kanal.

 9. Anders

  Hej Tommy

  Stor ros herfra – både for din blog men også dine plugins til xbmc.

  Med hjælp fra din guide lykkedes det mig ENDELIG at få alle kanaler på Yousee ind på min HDHR-3C-EU. Jeg har så lavet det som et windows 8-setup med xbmc på windows og ubuntu 12.04 i en vm som kører tvheadend. Det spiller som en drøm! Tak!

 10. HQgeN

  Hey Tommy.

  Hvad gør du så nu hvor der er kommet bland-selv bredbånd? Jeg er nemlig på udkig efter et ligende setup, men hvor der er understøttelse af CI-modul/yousee kort, så jeg kan benytte mig af bland-selv TV?

 11. Tommy

  Så vidt jeg ved kan du med en USB kortlæser lave et setup der dekoder dine kanaler, men jeg tror det er imod YouSee abonnementsregler. Det giver formentligt også mulighed for cardsharing og andre ulovligheder.
  Mvh.
  Tommy

 12. Frank Jensen

  Hej Tommy,

  Først stor ros for dine plugins til XBMC, er stor forbruger af dem og de virker jo bare 🙂 Så stor ros og skulderklap herfra 🙂

  Dog er jeg ramt af ændringerne hos YouSee, hvor jeg nu ikke længere har adgang til at se Live TV, da jeg ikke har trukket kabler rundt i hele huset, men har kørt det via XBMC (der iøvrigt bliver afviklet på en Pivos enhed, med Linux som OS).
  Så nu er jeg så på jagt efter en anden løsning så jeg kan streame LiveTV signal via mit netværk så jeg er fri for at trække antenne kabler, og der ser HDHomeRun jo ud til at kunne være en del af løsningen…

  Men nu er mit spørgsmål så, hvad begrundelsen til dit setup er, i forhold til at det ser ud til at man kan få XBMC til at snakke direkte med HDHomeRun boksen? Er lidt interesseret i at vide om jeg er nødt til at have en server stående eller faktisk har et så simpelt behov(Vis de kanaler som er i kablet og ikke andet) at XBMC og HDHomeRun nemt kan håndterer det uden ekstra enheder undervejs…

© 2024 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑