twenty-first century code monkey

Opsætning af Tvheadend

Med opsætningen af HDHomeRun Dual på plads er vi nu klar til at se på opsætningen af Tvheadend. Det anbefales at læse de tidligere indlæg for at få hele historien om mit setup og fremgangsmåde med. Det er desuden vigtigt at dvb_hdhomerun driveren er indlæst og userhdhomerun programmet kører inden du går igang med Tvheadend.

Inden vi kan komme igang med at opsætte Tvheadend skal programmet installeres. Jeg har valgt at bruge deres apt repository for at lette installationen og fremtidige opdateringer – det gøres lettest ved at bruge apt-add-repository således:

$ curl http://apt.tvheadend.org/repo.gpg.key | sudo apt-key add -
$ sudo apt-add-repository http://apt.tvheadend.org/stable
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install tvheadend

Herefter kan vi kopiere den dvb-scan fil vi lavede tidligere ind i Tvheadends mappestruktur. På den måde er vi fri for at scanne efter kanaler i Tvheadend, da den kan indlæse oplysningerne fra filen.

$ cp dk-YouSee /usr/share/tvheadend/data/dvb-scan/dvb-c/dk-YouSee

Med disse indledende øvelser på plads er det tid til at åbne browseren til Tvheadends webinterface. Her kan vi blandt andet opsætte tunere, se EPG’en og planlægge optagelser. Webinterfacet findes typisk på http://localhost:9981

tvheadend-tvadapter-configuration

Første opgave i Tvheadend er at konfigurere TV Adapters under Configuration > DVB Inputs. Jeg har valgt at benytte de indstillinger i kan se på skærmbilledet herover, det virker bedst i mit setup. Det er også en god ide at ændre Adapter name, således de to adaptere ikke hedder det samme.

Herefter kan vi indlæse Multiplexes fra den dvb-scan fil vi lavede tidligere. Det gøres med et klik på Add DVB Networks by location hvorefter dk_YouSee findes i træstrukturen under Denmark. Tvheadend går så igang med at kontrollere de frekvenser vi tidligere scannede og finder samtidig de Services som de enkelte mux består af. Denne operation tager lidt tid, du kan følge med i status under Muxes awaiting initial scan som du finder i højre kolonne i skærmbilledet herover.

Når Tvheadend er færdig, dvs. antallet af Muxes awaiting initial scan er nul, kan du se de kontrollerede Multiplexes på fanebladet af samme navn og på Services fanebladet kan du de fundne kanaler. I mit tilfælde har den fundet en hel række TV og radiokanaler.

Disse services kan Tvheadend automatisk konfigurere som kanaler, som der herefter kan indlæses EPG data for og streames til XBMC. Dette gøres med et enkelt klik på Map DVB services to channels også i ovenstående skærmbillede. Tvheadend vil så igen scanne og oprette kanaler. Kanalerne kan ses og gives placering under Configuration > Channel/EPG.

YouSee’s EPG data in DVB-C strømmen er ganske fornuftig så jeg har ikke behov for at bruge XMLTV på nuværende tidspunkt. For at benytte disse EPG data skal over-the-air grabberen aktiveres. Den findes samme sted som Channel/EPG på fanebladet EPG Grabber. Jeg har aktiveret EIT: DVB Grabber og deaktiveret alle de andre og det fungerer fint.

Med disse trin på plads er det tid til at fyre op for XBMC og forbinde den til Tvheadend.

xbmc-pvr-setup2TV delen i XBMC benytter addons til at kommunikere med de forskellige TV servere. Til Tvheadend skal vi bruge Tvheadend HTSP Client. I addon indstillingerne indtastes adressen på Tvheadend serveren samt evt. brugernavn og adgangskode. Et fornuftigt eksempel, hvis Tvheadend kører på samme PC, kan ses herover.

Med addon’en installeret og konfigureret er det blot et spørgsmål om at aktivere TV delen i XBMC under de generelle indstillinger. Der findes desuden en hel række relaterede indstillinger som kan justeres efter behov.

xbmc-pvr-setup3Til sidst er det blot et spørgsmål om at finde TV i XBMC’s hovedmenu, læne sig tilbage og stene lidt TV 🙂

xbmc-pvr-setup4

20 Kommentarer

 1. Tdh

  Nice walkthru

  Ved du om det er muligt at connecte til tvheadend serveren fra xbmc via internet. Jeg har leget lidt med det. Jeg har en kørende tvheadend server med dvb-c tuner, og alt kører som det skal på lokal net, men jeg kan ikke få det til at virke via internet.

  Jeg har lavet A record i ekstern dns, A record i min lokale dns server, lavet NAT regel port 9981-9982 til tvheadend server samt dertilhørende firewall regel

  Men jeg kan ikke connecte med Xbmc til tvheadend.
  Jeg kan dog connecte med TVhClient fra min iPhone fra internettet og browse EPG samt sætte optagelser igang på tvheadend serveren

  Hvad gør jeg galt?

 2. hl

  Vil det være muligt at forbinde Tvheadend med med streaming kanalerne fra YouSee?

  … med en rimelig indsats? Så kan jeg nemlig slippe af med mit DVB-C tuner setup. Jeg bruger allerede dit YouSee plugin til XBMC. Godt arbejde!

 3. Poul Kalff

  Fin guide, men den virker ikke for mig…. jeg kan finde kanalerne og modtage epg uden problemer…. men der lader ikke til at være noget tv-data. Trykker jeg på play på en kanal, får jeg bare en timeout. For at teste boksen, har jeg installeret softwaren til den på windows også, med samme resultat. Er min boks mon defekt…? Det er selvf. altid noget m,an overvejer når man er for dum til at få ting til at virke….. :-S

 4. Tommy

  Hej Poul,
  Jeg har ikke umiddelbart et bud på hvad der kan være galt. Hvilken type antennesignal får du ind i din HDHomerun?
  Mvh.
  Tommy

 5. cdonnie

  Hej Tommy. Kan man på nogen som helst måde se krypterede Yousee kanaler med HD Homerun, hvis man naturligvis er på en yousee forbindelse og betaler abonnement

 6. Poul Kalff

  Jeg har mere eller mindre opgivet det, derfor den lange svartid. Jeg har Yousee-signal, gennem en antenneforening. På windows har jeg nu mulighed for at modtage få (2-3 kanaler), i en UHYRE ringe kvalitet…næsten kun som sne, men godt nok til at man kan se at de er der. Jeg formoder at min boks er defekt…… det er iøvrigt den GAMLE model af HDHomerun, den med dobbelt coax-stik, men det burde vel virke alligevel..

 7. Poul Kalff

  For helhedens skyld vil jeg lige skrive her at jeg har løst, eller iht. identificeret mit problem; Jeg har ret dårligt antennesignal, omkring 75% i styrke…. når jeg kobler en HD Homerun til, falder signalets styrke til under 50%, og så er det, som før beskrevet, at jeg kun kan se 2 eller tre kanaler, som er i en snestorm. Hvis jeg kobler alle tv og T-stykker fra, og kun kører med HDH, kører den rigtigt fint. Det undrer mig at der er så markant en forskel, fra 75% signal = perfekt kvalitet, til 50% = stort set umuligt at se at der er en kanal…. og det har jo da også taget noget tid at finde ud af. Men hvis andre har problemer af denne art, så check signalstyrken på antennen.

 8. Poul Kalff

  Og et spørgsmål til guiden; du skriver at det ‘efter sigende skulle være noget lettere’ på Ubuntu at kompilere dvbhdhomerun-driveren… har du nogen kilde på det? Jeg kan nemlig ikke se at det skulle være lettere? Jeg har lidt på fornemmelsen at Ubuntu har ændret sig siden du skrev denne guide; mange skriver iht. at det er væsentligt sværere at få til at virke på nyere udgaver at Ubuntu.

 9. Tommy

  Hej Poul.
  I dvbhdhomerun-driveren er der referencer til Ubuntu deraf min kommentar. Det er meget muligt driveren ikke er opdateret til nyere Ubuntu versioner. Jeg har planer om at prøve denne version på Debian på et tidspunkt, måske virker den lettere på Ubuntu også:
  https://github.com/h0tw1r3/dvbhdhomerun
  Mvh.
  Tommy

 10. Poul Kalff

  Jeg tror sådan set ikke at det er driveren der ikke er opdateret til Ubuntu, så meget som det er Ubuntu-teamet som har fravalgt den, eller fravalgt nogle af dens dependencies. Men jeg ved det ikke… jeg har ikke prøvet de ældre versioner af Ubuntu, jegh ar bare læst at de var meget lettere at få til at køre.
  Jeg har allerede brugt Villy Thomsen’s pakke, som du refererer, det er den jeg kører med nu. Den kompilerede og installerede uden problemer, men jeg har ikke fået testet TVheadend endnu, da jeg stadigt roder med at få boostet mit signal..

 11. Thomas

  Jeg har lidt problemer som jeg håber du kan hjælpe med at løst.

  Først jeg sige jeg kører tvheadend på min QNAP så jeg har ikke helt samme setup, men din guide hjalp mig igang med at sætte serveren op

  Efter jeg har genereret filen der indeholder mine muxes, og den går i gang med at søge efter services får jeg følgened fejl i loggen

  mpegts: 306000 – failed to start, try another
  Det samme sker på de øvrige..

  Se screenshot for yderligere info
  https://www.dropbox.com/s/a4a70eqq6ru46hh/Studio_20140904_094703.png

  Har du nogle forslag til hvad der går galt?

 12. Thomas

  Nyt link til screenshot da det gamle var broken https://docs.google.com/a/strunov.dk/file/d/0B5Dr01O3cQ05bTRHQU5XemU2NXM/edit?usp=docslist_api

 13. Kenneth

  Hej Thomas.
  Jeg har selv en QNAP og forsøger osse at sætte TVHeadend op, men det har sørme ikke lykkedes for mig. Har du nogle screenshot på hvordan det skal sættes op?

 14. Jesper

  Hej Tommy,

  Rigtig lækkert med alle de plug-in’s du har skrevet til XBMC, bruger dem meget ofte 🙂

  Da jeg først lige har fået kabel tv i min lejlighed er der ingen kabel føring og jeg tænker derfor at en løsning som denne kunne være ideel, med streams over lan.
  jeg har 2 spørgsmål:

  er der nogen grund til at du bruger hdhomerun boksen og ikke en af de meget billigere dvb-t tuner dongles? (måske er det mig der har misforstået noget)

  ville det være en muligehed for mig at bruge en rasberry-pi som server, eller vil det være for krævende for sådan en lille kriger?

  mvh.
  Jesper

 15. Morten

  Hej Tommy

  Jeg er meget ny omkring det her XBMC og ligeledes TVHeadend… Men jeg har prøvet at installere XBMC, derefter har jeg været i indstillinger og aktivere live tv… Så har jeg aktiveret TVheadend add-on`en i XBMC. Når jeg så efterfølgende har konfigureret det, med IP, username og password… så bliver den ved med at fortælle mig, at forbindelsen er mistet… Jeg aner virkelig ikke hvad det er jeg gør galt? Har du et bud på hvad det er jeg gør galt ? 🙂

 16. Rein

  Hey Tommy,

  Thank you for your guide, I have everything working except i don’t get picons, epg is working fine (i have Stofa). In the channel list in tvheadend i can see “user icon: picon://1_0_1_50A_1F_1_FFFF0000_0_0_0.png” so it seem it is fetching a icon. Hope you can help me .

 17. krogsbell

  Hej Tommy!

  Hvordan benytter man TVheadend med IPTV, som for eksempel NTV.mx?

  Eller har det ikke nogen mening, da NTV.mx addon til Kodi selv kan optage!

  Mvh krogsbell

 18. Tommy

  Hej. Jeg kender ikke ntv.mx, men deres priser og udbud virker lidt for godt til at være sandt. Jeg har ikke IPTV og ved ikke hvordan det virker med tvheadend.

 19. krogsbell

  Tak

 20. Peter

  Hej Tommy!

  Nu har jeg, efter mange søvnløse nætter fået næsten alt til at virke 🙂
  Den allersidste hurtle er at HDHomerun har jo 2 tunere. Den første er fuldt konfigureret, bl.a. efter din opskrift, med hvad med den anden? skal den også sættes op fra bunden af, eller er der en genvej?

  På forhånd tak
  Hilsen Peter

© 2024 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑