twenty-first century code monkey

24 dage med XBMC: HDMI-CEC

En feature som blev introduceret i XBMC Eden som jeg ikke tidligere har skrevet om er HDMI-CEC. CEC står for Consumer Electronics Control og dækker over en standard for hvordan HDMI enheder kan kommunikere med hinanden. Mange producenter kalder standarden noget andet, blandet andet Anynet+, BRAVIA Link/Sync, VIERA Link, EasyLink, så der er en god sandsynlighed for at nogle af dine enheder allerede understøtter denne standard. Wikipedia har en god gennemgang af teknikken.

XBMC har mulighed for at styre andre enheder via denne standard, men det kræver den hardware du kører XBMC på har support for HDMI-CEC. Den eneste hardware jeg har hørt om som understøtter HDMI-CEC out of the box er Raspberry Pi’en – alternativt kan man dog benytte sig af Pulse-Eight’s USB-CEC adapter med hvilken som helst PC.

HDMI-CEC giver os mulighed for at styre alle enhederne i vores setups med en enkelt fjernbetjening. Typisk vil det betyde at du styrer XBMC med dit TV’s fjernbetjening. Det giver også avancerede muligheder for at tænde og slukke fjernsynet automatisk sammen med XBMC’s opstart og nedlukning samtidig med TV’et indstillet til den rigtige HDMI indgang.

Jeg har desværre ikke selv nogen hardware som har HDMI-CEC support, så jeg har ikke haft mulighed for selv at prøve det. Jeg vil meget gerne høre hvis nogen af jer har prøvet det og hvor godt det fungerer i praksis. Hvor mange muligheder har vi rent faktisk til at styre andre enheder?
Pt. bruger jeg en Logitech Harmony One multifjernbetjening, men den er lidt langsom at navigere med i XBMC og HDMI-CEC lyder til at have godt potentiale.

3 Kommentarer

 1. Kim

  Jeg bruger pulse-eight’s CEC adapter og det fungerer rigtigt godt. Har afprøvet flere multi-betjeninger, men at bruge den sædvanlige tv- fjernbetjening er bare fedt. Et plus er selvfølgelig muligheden for at vække tv når xmbc starter eller omvendt vække xmbc fra tv.

 2. Beta

  Har netop tilsluttet en Raspberry Pi (Frodo RC1) til et Sony KDL24EX320 TV.

  Fjernbetjeningen til TV’et betjener XBMC (Raspbmc) uden problemer.

 3. Alex

  Jeg har brugt fjernbetjeningen til mit Samsung UE55D8005 til at styre Raspbmc siden jeg fik en Raspberry for ca. ½ år siden (dvs. før Frodo). Der har aldrig været et eneste problem. Dog måtte jeg prøve mig frem med hvilke knapper som gør hvad.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑