Tommy Winther

twenty-first century code monkey

Streamingtjenester på vej til lille Danmark

Som i sikkert alle ved så bliver de næste uger og måneder meget interessante for alle os film og tv-serie junkies når en række af de store streamingtjenester lanceres i Danmark. For mit vedkommende har jeg planer om at udskifte mit lovefilm abonnement med netflix og hbo. Jeg er faktisk ret skuffet over at lovefilm ikke har meldt noget reelt og brugbart ud om en streamingtjeneste, når nu de har en ganske udmærket tjeneste hos lovefilm uk.

Meget tyder på at netflix lanceres i denne uge og hbo senere på måneden. Jeg er også spændt på at se YouSee’s bud med YouBio og hvad der ellers kommer af tiltag fra andre udbydere. Hvad har i planer om at prøve? – og hvad andre tjenester har i hørt om?

Jeg vil også godt bruge dette indlæg til at forventningsafstemme lidt i forhold til hvad der kommer og ikke kommer af XBMC addons!
Min mavefornemmelse siger mig at ingen af de kommende streamingtjenester kommer til at virke på XBMC – i hvert fald ikke som vi kender XBMC i dag. Jeg har tidligere haft kontakt til bl.a. sputnik og headweb og selvom de har udvist interesse så har begrænsningen med DRM altid blokeret for en addon. Vi kan også sammenligne med hvad der findes af addons til netflix (xbmcflix) og viaplay (addon), hvor begge afspiller via silverlight i Internet Explorer og XBMC blot benyttes som en mere eller mindre “dum” browser.

Med alt dette in mente tegner det altså ikke godt for XBMC addons til disse streamingtjenester. Alt håb er dog ikke tabt, for med XBMC Frodo bliver det muligt at lave binære addons hvor vi muligvis kan afhjælpe nogle af de ting som begrænser os pga. DRM – så vi må se hvad tiden bringer…

15 Kommentarer

 1. +1 for både Netflix og HBO

  Ville være skønt at kunne køre det via XBMC. 🙂

 2. Jeg tror desværre du har ret, Tommy. Jeg kender ikke til planerne for Frodo, men måske det kan åbne.

  Det er ærgeligt at det ikke kan lade sig gøre og at XBMC Flicks er så kluntet. Jeg har set (på OS X) i Plex (der er baseret på XBMC) et Netflix plugin spiller direkte i klienten uden at åbne fx. en browser, men grunden til at det virker er nok at Plex kører med en Client/Server arkitektur, og at serveren faktisk streamer det til klienten via en form for indbygget SilverLight player.

 3. Har jeg forstået det rigtigt? Virker det danske Netflix ikke i XBMC. Kører selv XBMCbuntu, så jeg har ikke prøvet det selv.

  Har nemlig overvejet at installere Windows, for at samle det hele i XBMC (mythbox, Netflix og blu ray).

  Jeg er sådan set ligeglad om XBMC starter en “dum browser” op. Det skal bare virke. Man skal tænke på “Wife Acceptance Factor” 😉

 4. Det er korrekt, Netflix kan ikke afspilles i XBMC det tillader Netflix ikke. Der er dog en addon der giver mulighed for at browse film og serier og afspilles dem via din browser: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Add-on:XBMC_Flicks_-_Netflix_for_XBMC
  Mvh.
  Tommy

 5. Emil Kristensen

  9. december 2012 at 13:12

  Youbio addon ville være awesome 🙂

 6. YouBio kunne være rigtig fedt, og jeg ved YouSee gerne vil dele deres API’er til YouBio – Plex har allerede vist interesse for den, og de er ved at undersøge deres muligheder.. Nu er jeg bare en XBMC fyr, så er ligegyldigt hvad Plex render og laver :)..

 7. +1 for en eller anden form for mulighed for streaming addon…på openelec ,;)

 8. Hej er det muligt med waoo tv i xbmc 12 ? vis man er Waoo! fiberbredbåndskunder. og hvor dan gør jeg det ? mvh janchr1960

 9. Har xbmc 12 på min asrock

 10. har nu også en Apple tv 2 🙂

 11. Hej, jeg har hørt om nogen der har fået det til at virke, jeg ved dog ikke hvordan. Jeg har selv YouSee kabel tv og ingen erfaring med Waoo.
  Mvh.
  Tommy

 12. Hvordan ser mulighederne egentlig ud for et netflix addon efter at de har lavet en html 5 udgave af deres side, hvor der ikke benyttes silverlight?
  http://www.extremetech.com/computing/159960-netflix-switches-from-silverlight-to-html5-in-windows-8-1-reduces-cpu-usage-dramatically

  Og hvad med spotify efter de har lanceret deres browser version?
  https://play.spotify.com/

  Vh Morten

 13. Netflix på xbmc..

  har netop prøvet dette på min xbmcbuntu desktop med chromium.
  http://www.webupd8.org/2013/08/pipelight-use-silverlight-in-your-linux.html

  selv om jeg kører med et strømbesparende Zotac motherboard, kører det i miodsætning til det tidligere netflix desktop, helt glidende uden hak osv.. DET ER SUPER ..

  nu mangler jeg bare at kunne starte det direkte fra XBMC..

 14. Hej Per,
  Ja, jeg læste godt om denne løsning et eller andet sted på nettet. Det er en interessant teknik 🙂
  Har du prøvet om det spiller sammen med XBMC Flicks?
  Mvh.
  Tommy

 15. John V. B. Doktor

  30. september 2013 at 23:47

  Jeg ved godt at der er alt muligt DRM-snask involveret når det kommer til web-versionerne af Netflix og HBO Nordic – men begge tjenester har også en iOS afspiller. Så en tanke er, om man ikke kunne lave en plugin til XBMC, der benytter sig af det samme API som iOS versionen af disse afspillere, og på den måde få adgang til at lave native addons. Det ville alt andet lige være smukkere end at starte en browser op fra XBMC.

Der er lukket for kommentarer.

© 2019 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑