twenty-first century code monkey

Tip: Gendan en tidligere version af en addon

Går du og overvejer om du skal installere mit beta repository, men er bange for om det skaber problemer – eller er du stødt på problemer med en addon som virkede upåklageligt i en tidligere version – så er her et tip som tidligere har været bragt, men som nogle måske har glemt.

I XBMC Eden kan du gendanne en tidligere version af en addon ganske smertefrit fra addon’ens informationsside og den problematiske version bliver herefter automatisk fravalgt ved fremtidige opdateringer – dette er populært kaldet rollback.

Vi kan tage et hypotetisk eksempel – jeg har lavet en fejl 😉 – Danish Live TV er uhjælpeligt i stykker i version X, men version X-1 virkede upåklageligt.

Som sædvanlig, når du vil installere en addon, navigerer du til informationssiden for addon’en. På denne skærm finder du knappen Rollback.

Når du klikker på knappen får du en popup menu med alle de versioner du tidligere har installeret af addon’en. Herefter er det blot at vælge den version du vil have installeret og XBMC installerer addon’en på ny i den valgte version.
Fortryder du dit rollback kan du altid fortryde det ved at vælge den nyeste version fra popup menuen.

Et simpelt, men rigtigt praktisk tip, når man gerne vil eksperimentere lidt, men ikke vil skabe for mange problemer for sig selv og sin bedre halvdel 🙂

4 Kommentarer

 1. Mehlo

  Hey Tommy.

  Jeg har netop jailbraket mit apple tv2, og har fået installeret XBCM til det, og fået mine film fra min Imac delt, så jeg kan streame det fra computeren. Jeg er virkelig ikke en særlig kyndig entusiast, og derfor blev jeg positivt overrasket, da hele det her lykkedes mig. Jeg fandt lynhurtigt din add’ons, og synes det er overordentligt godt gået og er virkelig imponeret over de arbejde. Jeg har godt nok et enkelt spørgsmål. Jeg har prøvet at se nogle af de danske kanaler du har lagt op, heriblandt dr. 1, dr online og lign, hvilket fungerer ganske godt, men hele pakken, hvor det er samlet, der får jeg kun lyd ud af de selv samme kanaler? Ved du hvordan det kan være?

  Mvh Mehlo

 2. Mehlo

  Ydermere vil jeg gerne vide om det nu, hvor man har jailbraket den, kan se film i Full HD..?

 3. nicolaj w

  Der er mange tidligere post her på siden angående dette problem.

  Alt virke hvis du slår hardware acceleration fra under system > Video.
  Det virker pt. i Eden Beta1 uden. Men alle andre Eden versioner har fejlen.

 4. Mehlo

  Fedt. Tusind tak. Har godt nok forsøgt at finde frem til diskussionerne du henviser til, men har nok set mig lidt blind på det hele 🙂 Jeg prøver det senere i dag.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑