twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: Android remote

I dag kom nissen med 8 pebernødder, så det må betyde det er blevet den 8. december og tid til at snakke lidt om et af XBMC’s søster projekter, nemlig Android remote’en.

Android remote’en har to grundlæggende funktioner, hvor den ene er at fungere som en almindelig fjernbetjening a’la den en del kender som Xbox 1 DVD remote’en. Den anden funktion er at navigere og afspille indhold direkte fra video og musik biblioteket i XBMC.

Det skal lige nævnes at jeg har testet Android remoten på en HTC Hero med CyanogenMod 7, dvs. en noget langsommere telefon end hvad der er på markedet i dag.

Som fjernbetjening fungerer remote’en upåklageligt, den har alle de genveje man typisk bruger så som Info, Menu, Back, etc. Der er dog en problemstilling som er svær at gøre noget ved, nemlig det faktum at man trykker på en touch skærm og ikke et sæt knapper på en fjernbetjening – og det gør at man indimellem trykker på en forkert knap, specielt når man vil navigere hurtigt. Folkene bag har dog forsøgt at løse denne problemstilling ved at lave et alternativ til de almindelige piletaster og det består i man bevæger en markør i den retning man vil navigere, fremfor at trykke på pilene, og klikker for at vælge. Det fungerer faktisk okay.

Den anden funktion er, som nævnt, muligheden for at navigere og afspille indhold fra bibliotekerne i XBMC. Det fungerer også ganske fint og funktionerne er meget lig det som findes i XBMC. Det eneste problem jeg har haft er at grafikken indlæses langsomt, men det skyldes muligvis min telefon. Det har folkene bag dog også en løsning på, de har gjort det muligt at downloade al grafikken til telefonen, så den ikke skal indlæses løbende.

Min dom over remote’en: den kan det den skal og fungerer som sådan upåklageligt, men jeg synes personligt problematikken med touch skærmen er for stort et problem og de gange jeg har forsøgt at skifte til Android remote’en er jeg altid vendt tilbage til en rigtig fjernbetjening.

6 Kommentarer

 1. vkriller

  der altså den 8 idag 🙂

 2. Tommy

  hehe. busted. der blev jeg vist lige afsløret i at jeg laver indlæggene et par dage før 🙂

 3. vkriller

  men fede indlæg du ligger op 😛

 4. Michael

  Hej Tommy

  Vil lige høre om du har fået det til at virker på EDEN?
  Efter opgradering fra Dharma til EDEN er det ikke lykkes mig at få det til at køre.

  Hilsen Michael

 5. Tommy

  Hej Michael,
  Det er med Eden jeg har testet. Du mangler sikkert at aktivere webserveren i XBMC under Indstillinger > Netværk > Tjenester > Tillad kontrol af XBMC via HTTP.
  Mvh.
  Tommy

 6. Kasper

  Generelt synes jeg ikke at mobilapps er en erstatning for den alm. fjernbetjening, men er et rigtig fedt alternativ til at kunne overskue sin tv-serie/film samling og finde ud af hvad man vil se, ret nemt.

  XBMC Commander på iPad er ret lækkert.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑