twenty-first century code monkey

Tilføj ekstra indhold til XBMC’s video bibliotek

Lost sæson 1

Jeg fyldte for nyligt år og fik i den forbindelse Lost sæson 1 på DVD. Jeg gik i gang med min normale rutine til når DVD’er skal over på mediecentret, men der opstod problemer da XBMC skulle indlæse metadata fra thetvdb.com.

Problemet opstår fordi Lost sæson 1 oprindeligt blev sendt i 24 afsnit på amerikansk tv og det er derfor de informationer som findes på thetvdb.com. På mine DVD’er er der derimod 25 afsnit, da det 24. afsnit er splittet op i to separate afsnit. Normalvis skanner XBMC mediefilerne og finder automatisk metadataene, men når nu det 25. afsnit ikke findes i thetvdb.com så bliver afsnittet ikke tilføjet. Der gik dog lidt tid inden det gik op for mig, men andre har haft samme problem bare uden at beskrive løsningen.

Løsningen er ganske simpel: XBMC har mulighed for at indlæse metadata fra en såkaldt nfo fil, som indeholder de informationer der ellers ville blive hentet fra thetvdb.com. Nfo filen skal blot have samme navn som mediefilen med undtagelse af filendelsen, så sørger XBMC for resten. I mit tilfælde var der tale om filen 125 – Exodus (3).mkv så nfo filen skal have navnet 125 – Exodus (3).nfo. Hvis du støder på præcist samme problem som mig kan du hente min nfo fil.

Du kan læse mere om nfo filer på XBMC’s wiki og specifikt om nfo filer til tv episoder. Det er muligt at lave en del tricks med disse filer, jeg bruger det bl.a. også til at lave undermapper i film databasen, såkaldte Collections. På den måde er det muligt at gruppere fx alle Aliens filmene i en Alien Quadrilogy undermappe. Rigtig lækkert.

2 Kommentarer

  1. tuxen

    Hej Tommy,
    Der er også en option hvis du konfigurerer TVDB scraperen kan man faktisk vælge om man vil scrape DVD kolektionen istedet for TV kollektionen, måske denne også kunne have virket. Bare en tanke da jeg ikke selv har Lost på DVD.

    Hilsen tuxen.

  2. tuxen

    1000 tak for dine fremragende addons forresten. 🙂

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑