twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: mit workflow til dvd encoding

I dag siger kalenderen 6. december og det er blevet tid til at fortælle lidt om det workflow jeg bruger til at rippe mine dvd’er til XBMC. For mig har det været vigtigt at få et fornuftigt resultat med et minimalt tidsforbrug pr. dvd – samlingen vokser jo hele tiden.

Jeg har valgt at encode til Matroska (.mkv) og x264, da jeg synes det giver en fornuftig billedkvalitet i forhold til filstørrelsen. Lydsporet kopierer jeg typisk direkte i DTS, hvis det er tilgængeligt, ellers i AC3. Jeg har eksperimenteret med forskellige stykker software, men jeg vender altid tilbage til kombinationen af AnyDVD HD fra SlySoft og HandBrake som er open source.

AnyDVD HD er lidt pebret men har været alle penge værd for mig. Jeg kan slet ikke beskrive så mange timer det har sparet mig, som jeg ellers ville have brugt på at sloges med diverse DVD copy protection schemes – og tro mig, jeg har spildt mange timer på det før i tiden.

HandBrake er super lækkert at bruge, det har en (forholdsvis) let tilgængelig brugerflade hvor man blot vælger hvilke video spor, lyd spor, undertekster, mv. man ønsker, hvorefter den klarer resten af arbejdet. Helt perfekt til min kriterier. Jeg har haft bedst erfaring med at bruge et daily build fra build.handbrake.fr, men det fejler ind i mellem grumt, så træd varsomt 🙂

På min gamle PC tager det typisk i omegnen af 45 minutter at rippe DVD’en til harddisken og derefter en times tid at encode den. På min nye PC ripper og encoder jeg samtidig på ca. 15-20 minutter.

Fortæl gerne om jeres workflow i kommentarerne!

2 Kommentarer

  1. Kasper

    Du har ikke rodet med at få noget til at virke på XBMC maskinen? :-/

    Fx. http://code.google.com/p/swiss-army-knife/

  2. Tommy

    Jo, jeg prøvede det kort dengang jeg satte min HTPC op første gang, men der er for lidt power i Atom processoren. Jeg mener det tog mere end et døgn at transcode en bluray, det tager omtrent 1-2 timer på min desktop pc.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑