twenty-first century code monkey

Problemer med hakkende video i DR NU

Update 14. oktober 2013: Startende med version 4.0.0 af DR NU Player addon’en er der en mulig løsning på den hakkende video. Ved at aktivere kvalitetsvælgeren i addon indstillingerne får du mulighed for at vælge mellem en række tilgængelige streams til hver video. Personligt har jeg god erfaring med iOS streams, mens de ikke virker for andre. Streams af typen Streaming er dem som blev brugt i version 3 af addon’en.

Når du finder en stream type som virker for dig, kan du vælge den som standard – også i addon indstillingerne.

Update 30. april 2013: Jeg har undersøgt problemet løbende siden dette indlæg, men jeg har desværre ikke fundet en løsning. Derimod har jeg fundet en række meldinger om andre som har samme problemer med andre addons, så problemet tyder ikke på at være isoleret med DR NU. Jeg har også testet med seneste nightly build af XBMC Gotham uden held. Er der nogen af jer som har oprettet en bugreport på XBMC’s trac?

drnu-iconJeg har fået flere meldinger fra jer om at billedet hakker og lyden ikke passer til billedet i DR NU addon’en efter videoklippet har været pauset eller der er spolet. Jeg døjer også selv med problemet og så vidt jeg kan forstå er det også galt i andre addons, som streamer via RTMP protokollen.
Jeg tror problemet er opstået efter DR lavede om på deres streaming server for nyligt (i den forbindelse kom version 3.0.0 af addon’en). De har sandsynligvis opgraderet til en nyere version som opfører sig lidt anderledes i forhold til XBMC og andre afspillere. Jeg har forsøgt mig med diverse forskellige løsninger, men meget tyder på det kræver en opdatering til XBMC. Har nogen af jer prøvet om der er problemer i en nightly build af XBMC Gotham?

Lige pt. virker DR NU desuden overhovedet ikke, heller ikke på dr.dk/tv/. I sådanne tilfælde er det altid en god ide lige at checke DR’s hjemmeside inden man bliver sur på XBMC 🙂 Enten deres feedback side eller DR NU driftsstatus.

Jeg synes også det er lidt pudsigt de også anbefaler rådet med at slå hardware acceleration fra, dog i flash player’en 🙂

Kan du høre lyden, men ikke se billedet? Det kan skyldes at “Hardware acceleration” er slået til i din Adobe Flash Player. Du kan slå det fra ved at højreklikke der hvor billedet burde være, vælge “Settings…” og fjerne fluebenet ud for “Enable Hardware Acceleration”. Genstart herefter browseren.

19 Kommentarer

 1. kenneth

  at trykke pause i en dr nu video, gør desværre det samme, videoen spiller ikke herefter, ihvertfald ikke særlig godt. øv øv

 2. Termo

  Jeg oplever det samme på både Ubuntu og Raspbmc med xbmc 12.0, 12.1 og 12.2 🙁 På min Atv1 med Openelec 3.0.1 kan den afspille fint så længe jeg ikke spoler eller sætter på pause. Jeg har også prøvet at ændre buffer til 52Mb og 0 (ingen buffer) i advancedsettings.xml, men det ændrer desværre ikke ved noget.

  Er der nogen der har et link til xbmc forum hvor dette bliver diskuteret omkring evt. andre addons også??

 3. Anders Saron Dalsgaard

  Hej Tommy.

  Jeg prøve at skriver her også. Jeg tror det er det samme problem med Danish live tv og DRs kanaler. DR’s kanaler afspiller fint på en computer, men virker ikke på ios og android. Alle de andre kanaler virker fint.

  Her er min log:

  19:53:33 T:189071360 NOTICE: Calling API: http://www.dr.dk/NU/api/programseries
  19:53:51 T:189071360 NOTICE: –>Python Interpreter InitializedPython Interpreter InitializedPython Interpreter InitializedPython Interpreter InitializedPython Interpreter Initialized<–
  19:56:50 T:129724416 NOTICE: DVDPlayer: Opening: rtmp://livetv.gss.dr.dk/live/livedr01astream3 live=1
  19:56:50 T:129724416 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
  19:56:50 T:200892416 NOTICE: Creating InputStream
  19:56:51 T:200892416 ERROR: rtmp server sent error
  19:56:51 T:200892416 NOTICE: Creating Demuxer
  19:57:23 T:200892416 ERROR: RTMP_ReadPacket, failed to read RTMP packet header
  19:57:23 T:200892416 WARNING: could not find codec parameters for rtmp://livetv.gss.dr.dk/live/livedr01astream3 live=1
  19:57:23 T:200892416 ERROR: OpenDemuxStream – Error creating demuxer
  19:57:23 T:200892416 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
  19:57:23 T:200892416 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
  19:57:23 T:129724416 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.dr.dk.live/?playChannel=1]
  19:57:23 T:129724416 NOTICE: CDVDPlayer::CloseFile()
  19:57:23 T:129724416 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
  19:57:23 T:129724416 NOTICE: DVDPlayer: waiting for threads to exit
  19:57:23 T:129724416 NOTICE: DVDPlayer: finished waiting

  Tak for dit fantastiske arbejde 🙂

 4. Tommy

  Hej Anders,
  Det er desværre et kendt problem. Du kan prøve med den DR1 stream jeg har skrevet om tidligere, måske har du heldet med dig 🙂
  http://tommy.winther.nu/wordpress/2013/03/28/dr1-pa-raspberry-pi-apple-tv/
  Mvh.
  Tommy

 5. Anders Saron Dalsgaard

  Tak for dit svar, Tommy.

  Her til morgen virkede DR1, DR K og Ramasjang. DR2, DR3 og Ultra virker stadigvæk ikke. Er det det du mener med at DR strammer op? Så går det da i den rigtige retning 🙂

  Dbh.

  Anders

 6. Daniel Smedegaard Buus

  Det er pudsigt — det minder rigtig meget om hvordan XBMC opfører sig generelt (altså både streaming og lokalt) i Android-versionen på min tablet. Aner ikke om der er nogen sammenhæng, men det er da pudsigt at det sker i samme version som er den første, der kører på Android.

 7. John Lundén

  Jeg tilslutter mig problemet med den hakkene afspildning af DR NU Player og håber selvfølgelig problemet bliver løst inden for overskuelig fremtid.
  Men ellers har jeg kun ros til Tommy for hans store arbejde og giver ham “toms up”.

  Har dog et helt andet spørgsmål som går ud på om det er muligt af downloade film/afsnit på f.eks DR NU Player, DR 1.
  Venlig hilsen John.

 8. Emil

  Hos mig kommer der kun problemer hvis jeg springer i udsendelsen (dr nu) så følges lyd og billede ikke. Billedet hakker ret meget og går vidst langsommere end normalt.

 9. Thomas Nielsen

  Problemet er det samme på windows (Jeg ved ikke, om det er almén viden – det fremgår ikke tydeligt af ovenstående. 🙂 )

  I det hele taget har den nyeste version 12.2 virket lidt “tung” for min ASUS Eee Box EB1501 (med Windows 7). Menuerne kan hakke og lagge lidt, og det har de altså ikke gjort hidtil. Det er dog ikke værre, end at det er til at leve med, men det ville være dejligt at kunne spole og springe i dr.dk/nu videoer igen.

 10. Tommy

  Hej Thomas,
  Det er et generelt problem med XBMC og har ikke noget med Windows at gøre. Jeg har ikke fået kigget nærmere på det hen over sommeren, men jeg vil forsøge at henlede XBMC udviklernes opmærksomhed på fejlen. Forhåbentlig giver det pote.
  Mvh.
  Tommy

 11. Palle Villesen

  Jeg har jo mit gamle php script hvor jeg vælger mellem rtmp, flash eller mp4.

  Har du overvejet at prøve at skifte til at streame mp4 istedet? (Jeg udviklede det til android tablet i arrigskab over dr.dk’s egen service som ikke fungerede på min tablet – i øvrigt med stor hjælp fra din source code).

  Det hele ligger som git på https://dr4tablets.googlecode.com/git/drnu.php

  Jeg har nemlig også problemerne på xbmc…

  mvh
  Palle

 12. Tommy

  Hej Palle,
  Godt input! Jeg var ikke klar over man kunne få fat i filerne via http, det vil formentlig løse problemet.
  Jeg kigger på det så snart jeg får tid.
  Mvh.
  Tommy

 13. Lars

  Jeg havde problemet i min ATV2 og prøvede at disable hardware accelleration i settings. Det hjalp en hel del. Nu er det tåleligt, men der kommer stadig nogle ryk, og frameraten ser ud til at være mindre end 25…

 14. Thomas

  Havde også problem med hakkende video. Plugin’et stod til ios. Men efter jeg valgte android stream kører videoerne flydende.

  Tusind tak for et fantastisk plugin, det er klasse!

 15. Jakob Skipper Nielsen

  Havde også problemer med hakkende video, da den stod til ios. Android gav grønne videoer, så skiftede dernæst til Streaming, hvor det virker perfekt. xbmc frodo 12.2 og ios 5.3.

 16. nellemann89

  Som tak for at dr nu planer virker med steamet fra vodfiles hos mig på iPad og ATV har du hermed fået en øl…

 17. Henrik Menne

  Jeg havde ikke brugt drplay længe på min rsbp men ville lige se om det var muligt at se noget på det. Men det hakkede som vanligt. Men efter et skift til streaming så spiller det fuldstændigt flydende i en fornuftig kvalitet 😊

 18. Johann Valdimarsson

  Har haft præcis samme problemstilling som mange andre herinde med hak osv. siden opdateringen til 4.0.0, hvad jeg forresten slet ikke vidste at den havde opdateret til, førend i dag. Efter jeg har læst indlægget og nogle af kommentarerne fandt jeg ud af at der var noget der hed kvalitet ?? i plugin’et. Valgte Streaming som mange af jer andre og nu spiller det max.

  Det bliver lækkert igen at kunne se al indhold, når nu vi betaler licens. Har forresten også afmeldt Yousee ikræfttrædende d. 31. januar, så det bliver endnu mere lækkert at Danish Live TV også virker igen.

  Tusind tak for nogle fede plugins som 100% bliver brugt meget mere i fremtiden.

 19. Kasper

  Hej Tommy.

  Jeg vil ligesom mange andre takke dig for det store arbejde du ligger i at lave et godt plugin til alle os XBMC brugere.

  DR har pr. 19/2 meddelt at deres streaming tjeneste ny er flyttet over til en hosting partner der kan levere i bedre kvalitet og har kræfterne til også at klare stor belastning – det er jo glædeligt.

  Jeg bruger ofte dit plugin, og det virker sådan set perfekt med et par enkelte undtagelser.

  Kvaliteten er rigtig fin, dog rapporterer XBMC det stadig som SD.
  Jeg har stadig problemer med at genoptage afspilning efter den har været på pause. Videon kører videre i få sekunder, og hopper derefter ud til XBMC. Jeg kan heller ikke spole (hoppe) i et stream, der sker stort set det samme som ved pause.

  Jeg ved ikke om man kan sammenligne, men hvis jeg kører streams fra Revision3 f.ek.s Hak5, så virker det helt perfekt, det kører i HD og man kan pause spole osv., men måske er hele deres setup anderledes skruet sammen? Måske man kunne hente noget inspiration i deres “klient”

  Endnu engang tak for det store arbejde.

  Mvh. Kasper

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑