Schalesin Brun på flaskeSiden min første brygdag er der sket en hel masse ting i mit ølbrygningseksperiment. Øllet blev omstukket efter omtrent en uges tid til en ny gærbeholder, primært for at filtrere de værste gærrester fra. I den process fik jeg også lejlighed til at måle vægtfylden og resultatet ville give en alkoholprocent på omkring 3.5-4% – lidt lavt for en mørk øl.

Efter at have grublet over det et par dage valgte jeg at tilsætte 640 gram rørsukker opløst i vand til øllet. Det satte skub i gæringen igen og efter yderligere to uger endte alkoholprocenten på 5.8%, hvorefter det også var tid til at øllet skulle på flaske.

Flaskningen forløb uden problemer og resultatet er 42 stk 50cl øl eller omtrent 21 liter øl i alt. Ikke så ringe endda! I går kom så min kreation fra GrogTag.com og min første øl ser nu helt hæderligt ud – så håber jeg bare den også smager godt!
Om to dage har øllet eftergæret på flaske i to uger og er klar til den første rigtige smagsprøve – og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. Skal jeg dømme ud fra de små nip jeg har taget af øllet undervejs så bliver det slet ikke så ringe endda 🙂

Navnet Schalesin stammer forøvrigt fra den lokale sognepræst fra sidst i 1700-tallet.

Ingredienser:
Malt: Pilsner, Pale Ale, Munich ll, CaraMunich ll, Carafa l
Humle: Hallertau Hersbrucker, Tettnang
Gær: Safbrew T-58