Tommy Winther

twenty-first century code monkey

Raspberry Pi incoming…

raspberrypi-logoNu er min OUYA efterhånden kommet så meget på plads at jeg skal have mig et nyt hardware projekt. Især den sidste firmware opdatering har gjort underværker, nu kan den lille boks hardware dekode 1080i streams uden problemer – dejligt.
Næste projekt måtte jo være den tilsvarende lille Raspberry Pi og jeg må indrømme de sidste ølpenge donationer er gået til hardware 🙂

Hardwaren er indkøbt på ModMyPi.com og er pt. på vej med posten. Jeg har købt en Model B med 512 MB ram og et 8 GB MicroSD bundle og som case valgte jeg at gamble, så må vi se hvor hæsligt det bliver. Jeg fravalgte dog pink 🙂

Jeg kan fornemme jeg ikke ligefrem er pioner på dette område, faktisk er jeg vist temmelig langt bag ud med at købe en Pi, så måske kan nogen af jer bidrage med lidt erfaringen om software, etc.

Lifehacker har forresten en ny artikel om de tre forskellige XBMC distributioner, hvis andre skulle have input til noget nyt.

6 Kommentarer

 1. Har min PI i næsten et år, det er en fed lille maskine, har dog ikke brugt den som mediacenter endnu. Men hvis du får det til at køre godt skal jeg helt klart have en til.

  Jeg har bl.a. sat en temperatur måler til så jeg kan se temperaturen i mit hus selv når jeg ikke er hjemme, meget praktisk hvis f.eks. der er -15 grader udenfor og jeg er på ferie, så kan jeg nemt tjekke op på om varmen evt. skulle være gået, ligegyldigt hvor jeg er i verdenen.

  Ellers har jeg brugt den som mini server.

  Du skal helt sikkert nok få en masse sjov ud af den lille billige maskine 🙂

 2. Lyder godt, Tommy… det kan være det kan lade sig gøre at få “skovlen” under nogle af de problemer vi oplever med hakkende streams eller manglende mulighed for at spole frem og tilbage i xbmc når du først får kikket på det 🙂

  Jeg har et par RPi’er i drift, og har vel efterhånden prøvet alle 3 distributioner. Jeg startede med xbian helt tilbage på en meget tidlig version, prøvede de andre ind i mellem, og er tilbage på xbian igen til daglig brug; der virker til at være mest fremdrift på den platform, og den har virket mest stabilt for mig, set over tid. Den er også nem at komme til via ssh, at opdatere (apt-get upgrade), osv.

 3. Hej Tommy har du prøvet xbmc på OUYA og virker det fint?:-)

 4. Ja, vi bruger XBMC dagligt på OUYA. Primært til TV-kigning via tvheadend/hdhomerun, men også til streaming af film og serie fra mit mediecenter via upnp.
  Det fungerer rigtigt fint. Efter seneste firmware opdatering virker 1080i, fx Discovery HD. De eneste ting som driller er i småtingsafdelingen efterhånden: når vi har streamet måske 30-60 min. kan det godt hakket lidt i det og det er ikke alle knapperne som virker på OUYA controlleren i XBMC. Det virker heldigvis til at være ting som kan løses 🙂
  Mvh.
  Tommy

 5. hvor lang levering er der på den og hvordan virker dine plugins der på? 🙂

 6. Spændende udvikling på XBMC til RPi
  http://www.raspberrypi.org/archives/4986

  Har selv droppet den som MedieCenter grundet det lidt sløve interface, men ser ud til at det snart kan ændre sig.

  / Henrik Skare

Der er lukket for kommentarer.

© 2019 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑