24 days of XBMC (2012)Hvis du som mig har en dedikeret PC med XBMC og alle dine film og serier, men også gerne vil kunne se disse film og serier på fx din telefon eller tablet, så er der hjælp at hente i UPnP.

Som en del af XBMC’s deltagelse i Google Summer of Code i år har en studerende kraftigt forbedret XBMC’s UPnP funktionalitet. Der er planer om at forbedre det endnu mere men pt. er det ganske funktionelt især til at dække ovenstående behov.

xbmcupnpsettingsOg det er såmænd ganske simpelt. På dit mediecenter aktiverer du UPnP ved at gå ind i System > Indstillinger > Tjenester > UPnP. Her sætter du hak i Del video- og musikbibliotekerne ved hjælp af UPnP.

Herefter bliver alle film og serier delt med alle UPnP klienter på dit lokal netværk, så det er ikke engang et krav om at bruge XBMC på din telefon eller tablet.

I dette eksempel har jeg valgt at bruge XBMC på min telefon. For at tilføje mediecentret på telefonen skal du ind under Video > Filer > Tilføj video…
Her vælger du først Søg og derefter UPnP Devices. Der kan gå et øjeblik før telefonen kan se mediecentret. Når kilden er tilføjet i XBMC kan du navigere ind og finde filmene med covers, fanart og lignende som du kender fra dit mediecenter, ganske smart.