24 days of XBMC (2012)Endnu en ny feature i XBMC Frodo er Tags, eller Mærker som de hedder i den danske oversættelse.
Tags findes i videodatabasen og kan bruges til at gruppere film. Det er lidt som vi kender det fra fx genre inddeling eller movie sets, hvor flere film i samme serier er grupperet. Det smarte ved tags er at vi selv kan definere dem. Det giver fx mulighed for at lave Mine favoritter, Greatest Action Hits eller lignende.

xbmctags1xbmctags2Tags findes under Videoer > Bibliotek > Film > Mærker. Når du opretter et nyt tag skal du først indtaste navnet og herefter markere de film som skal være tagges.

Herefter fungerer tagget som en gruppering og du har let adgang til de valgte film.

xbmctags4Via context-menuen kan du tilføje og fjerne film fra tagget samt helt slette tagget.

Personligt synes jeg tags er smarte, men det fungerer lidt kluntet når man skal tilføje nye tags og film til tags.En anden løsning er beskrevet på XBMC’s wiki hvor det er muligt at tilføje tags via .nfo filer – om det er mere brugervenligt eller ej kan diskuteres, men det giver trods alt mulighed for hurtigt at kopiere tags rundt.