twenty-first century code monkey

24 dage med XBMC: Frodo PVR

En anden ting jeg vil skrive om her i december måned er nogle af de nye spændende funktioner der er introduceret i XBMC Frodo. Den nyhed jeg har været mest spændt på er live tv og optage (PVR) funktionerne og det skyldes ikke mindst at min YouSee box ikke lever op til mine forventninger, men det er en anden historie…

PVR-delen af XBMC er blevet udviklet gennem de sidste par år og er først for nyligt blevet en del af det officielle XBMC. Det har den fordel at al funktionaliteten er på plads og det mere eller mindre virker som det skal. Som PVR fungerer XBMC som klient/afspiller, hvor der så kan kommunikeres med en række forskellige servere, bl.a. DVBViewer, TVHeadend, MediaPortal TV Server, m.fl.

Jeg har længe overvejet at prøve XBMC’s PVR funktioner, men jeg har ikke været så begejstret for at bruge et special build, så det er bare perfekt at det er blevet en del af Frodo. Hvad der er knap så perfekt er mit held med min tv tuner – bevares, det er en gammel sag, men jeg havde da en forventning om at den stadig virkede. En WinTV-PVR-USB2 analog tuner som aldrig rigtig har leveret et fornuftigt billede. Efter mange timers kæmpen over flere dage med drivere, kabler, mv. på både Linux og Windows gav jeg op. I stedet har jeg hakket PVR demo addon til så den indeholder data fra YouSee, så jeg har kun haft mulighed for at prøve live tv funktionerne og ikke optage delen. Jeg overvejer at købe en af AnySee E30 tunerne, men det lyder ikke til det er problemfrit med CI/Viaccess kortadgang.

Live TV findes under et nyt hovedmenupunkt i XBMC, hvor det også er muligt at gå direkte til optagede programmer, planlagte optagelser, mv. Menupunktet er kun synligt når live TV er aktiveret i XBMC’s indstillinger. Det er også her du finder et hav af indstillinger til at fintune OSD, EPG og mange andre ting.

    

XBMC’s standard skin, Confluence, giver muligt for at få overblik på en del forskellige måder. Herover ses kanaloversigten, hvor det også er muligt at se hvad der sendes på de enkelte kanaler lige pt. Det er dette skærmbillede man returneres til når man minimerer live tv.
Confluence har også den store EPG guide hvor man finder det store overblik over de næste timers TV. Et alternativ til den gængse EPG er de mere kompakte Nu og Næste skærme hvor man kan læse en kort beskrivelse af programmet og på den måde hurtigt danne sig et overblik.

Det er også altid muligt at åbne context menuen som man kender fra resten af XBMC. Her har man mulighed for at planlægge en optagelse af et program, finde lignende programmer, se yderligere informationer om programmet og andre kendte funktioner.

    

Det er også i context menuen du finder muligheden for såkaldt gruppehåndtering, vel bedre kendt som favoritlister på diverse set-top-bokse.

Som nævnt tidligere så har jeg ikke haft mulighed for at afprøve optage funktionerne, men ud fra de skærmbilleder jeg har fundet frem så ser det temmelig avanceret ud – måske lidt for avanceret.
Så vidt jeg dog kan forstå så er det altid muligt at optage et program via en af EPG visningerne. Her skal du blot vælge optag fra context menuen – på den måde er man ikke tvunget til at bruge den avancerede timer menu.

Den sidste store del er håndteringen af de optagede programmer. Jeg har heller ikke afprøvet denne del men ud fra søgevinduet så er denne del også temmelig avanceret med mulighed for at filtrere på ikke mindre en 16 forskellige parametre udover fritekst søgning.

 

Alt i alt synes jeg PVR funktionerne i XBMC ser rigtig interessante ud og det kribler meget i fingrene for at prøve det rigtig! .Det kræver nok desværre bare at jeg skal have investeret i en ny DVB-C tuner.

Fortæl meget gerne om jeres erfaringer med live tv i XBMC og tunere generelt.
Er det noget som i kan anbefales?

3 Kommentarer

 1. Kim Hartwich

  Hej Tommy
  Er vild med XBMC som dig, men har også altid savnet en glidende oplevelse med tv tunere.

  Jeg har tidligere haft bygget mediecentre med windows media center og tv tunere i.
  Men da jeg opdagede XBMC blev wmc udskiftet.
  jeg har altid følt at det var svært at få gode dvb-c tunere i danmark, hvad end det er usb eller pci.
  Jeg har også brugt mediaportal for flere år tilbage med henblik på live tv, men droppede det på trods af det virkede okay.

  Jeg kan godt lide din yousee web tv addon synes dog tv guide den går ned (crasher) hos mig ofte.

  Jeg er ikke interreseret i at optage, men mere fejlfrit live-tv.

  Nå nok om det her kommer lige et par spørgsmål 🙂
  Har du en guide til hvordan man får den nye tv funktion til at spille med din yousee addon ?
  Hvad foreslår du af tv tuner til XBMC (skal være usb) ?

  Mit setup lige nu er en ældre macbook med apple remote som forresten spiller for vildt med xbmc out of the box. (Bliver nok opgraderet til en nyere eller brugt mac mini på et tidspunkt).

 2. Serkan

  Hej

  Jeg er lige nød til at spørge mht. Live Tv / optagelser

  Jeg har en apple 1. gen og har installeret frodo, hvir ejg så blev obmærksom på Live tv.

  Mit spørgesmål er

  1. Live Tv funktionen, virker den som en del af din TV pakke eller kan du hente/indstille på den så du for alle TV kanaler.

  2.Hvad skal der til for at bruge denne Live TV funktion, idag har jeg en fladskærm som er koblet til min apple tv, hvor den for signal via traditionalet stik (ingen kort læser)

  3. Har idag en masse live streaming tjænester på min apple tv (xbmc), kan man optage programmer via Live TV.

  4. Har du en guide til hvordan man kan sætte dette op 🙂

  Hilsen

  Serkan

 3. Christian Weeke

  Jeg bruger MediaPortal (MP) 1.4 med HDhomerun DVB-C dual tuner, som kører via netværkskabel på mit lokal netværk. Prøv iPimp til MP 🙂

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑