twenty-first century code monkey

24 dage med XBMC: Året der gik

Så er tiden atter kommet til årets sidste måned og det store gaveræs. Inden længe vender vi det sidste kalenderblad og det hele starter forfra med det nye års begyndelse. Det kan til tider føles som den evindelige trummerum og selvom det måske kan synes som en af de utallige genudsendelser vi kender fra TV, så synes jeg personligt mit bidrag til juleunderholdningen sidste år var en succes som er værd at gentage – så hermed lyder startskuddet til dette års 24 dage med XBMC!

Her på første dagens begyndelse, start vi ikke med at se fremad, men med et tilbageblik på året som snart er gået.

2012’s vigtigste begivenhed i XBMC verdenen må vel, selvom det føles som lang tid siden, næsten være udgivelsen af XBMC Eden, også kendt som version 11.0. Eden var et mileskridt i forhold til den tidligere version, Dharma, og på samme måde bliver XBMC Frodo til endnu et mileskridt med de mange nye muligheder, så som PVR (se og optag live TV), den nye lydmotor Audio Engine og mange andre forbedringer.

2012 blev også året hvor jeg rakte ud til en række streaming sites (YouSee, daværende TV2 Sputnik, Headweb) og tilbød dem at få lavet en XBMC addon. Responsen var næsten altid imødekommende og positiv. Jeg er flere gange blevet inviteret til en snak over en kop kaffe, men som i ved er det altid endt med et afslag på grund af den manglende DRM i XBMC.

2012 har indtil nu ikke budt på så mange nye addons fra min side, i stedet er det blevet til en hel række af opdateringer og forbedringer til de eksisterende addons. Mit fejlhåndteringsmodul som nogle af jer sikkert har set in action 🙂 er i skrivende stund installeret mere end en halv million gange, Danish Live TV over en kvart million gange og DR NU Player nærmer sig de 175.000 installationer. Især fejlhåndteringsmodulet er jeg stolt af, det har hjulpet mig med at løse rigtig mange mærkelige fejl og problemer. Det fortæller mig også at en række af jer – desværre! – stadig bruger forældede versioner af XBMC Eden (beta 3 er stadig ret populær tilsyneladende).
Af nye addons er det TV3 Play som har skabt mest interesse, siden version 1.0 i april måned er den installeret tæt ved 100.000 gange. Viasat overrasker mig positivt ved at stille så meget af deres indhold til rådighed ganske gratis, hvis bare man gider brug lidt tid på et par reklamepauser.

2012 har også været et spændende år her på bloggen. Det er blevet til en hel stribe af indlæg fra min side og en hel masse feedback fra jer. Det er så fedt – det gør alle timerne med debugging det hele værd! I korte tal har der de sidste 12 måneder været over 50.000 besøgende med 359 den dag der var flest.

Hvad husker i 2012 for, når det kommer til XBMC? – og hvad ser i frem til i 2013? Personligt glæder jeg mig til at prøve XBMC på min OUYA 🙂

1 Kommentar

  1. Stefan

    Hej Tommy
    Super med endnu en julekalender fra din side – sidste år var jo et overflødighedshorn af nyttige oplysninger, så jeg glæder mig til endnu 24 højaktuelle blogindlæg – nu skal jeg i gang med at lege med Raspberry Pi 🙂
    mvh. Stefan

© 2022 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑