twenty-first century code monkey

DR NU Player – nu med NemID

Dette var mit lille bidrag til 1. april, lad os krydse fingre for det aldrig bliver en realitet 🙂

I tirsdags blev jeg kontaktet af Anders Kappel, den ansvarlige chef for DR NU. Han skriver kort at de internt er begejstrede for mine DR addons, men at de fra politisk hold er blevet pålagt nogle ændringer til DR.dk og DR NU konceptet og det derfor også omfatter mine addons.

Ændringerne kommer i forlængelse af licenskampagnen som kører for tiden og skal helt grundlæggende forhindre at såkaldte sort seere ikke har adgang til DRs online tjenester, heriblandt DR NU. Kort sagt vil der i andet halvår 2012 blive indført NemID login i forbindelse med afspilning af videomateriale og live streams fra DR.dk.

Personligt synes jeg det er en meget uheldig udvikling og at valget er faldet på NemID som løsning er både kritisabelt på det tekniske niveau, men også på det politiske niveau. Hvis man følger med i den danske IT presse, eller bare er almindelig dansker med netbank adgang, vil man vide at der jævnligt opstår problemer og besværligheder – se blot Version2’s dækningen af sagen.

I forhold til os som brugere og udvikler af DR addons til XBMC vil det kræve at man har NemID samt at man betaler licens og at dette er registreret i forhold til sin NemID konto. Det sker så vidt jeg ved automatisk. Derudover vil det kræve login inden videoklippene afspilles, præcis som på DR.dk. Jeg har arbejdet på en løsning som gør dette muligt, desværre kræver det Java på pc’en, så det udelukker formentlig alt andet end Windows, Linux og OSX. For at gøre ondt værre kan jeg ikke gemme login detaljerne på grund af hele sikkerhedsaspektet i NemID, så derfor vil det være nødvendigt at logge på NemID hver eneste gang man vil se et videoklip.

Jeg må indrømme at jeg flere gange har været meget tæt på at opgive alle mine DR addons – men jeg er jo udvikler og elsker en udfordring 🙂 Jeg er kommet frem til den løsning i kan se i videoen herunder. På nuværende tidspunkt kræver det man har et tastatur for at kunne indtast i NemID felterne, jeg håber dog at kunne aktivere XBMC’s indbyggede tastatur på et senere tidspunkt.

Hvis i har forslag til evt. andre løsninger hører jeg meget gerne om det!

3 Kommentarer

  1. Mr x

    He he godt det er første april. Godt lavet!

  2. Stefan

    Igen en glimrende løsning på et heldigvis endnu ikke eksisterende problem 🙂

  3. Thomas

    Shit, der fik du mig. Jeg kan levende forestille mig det!

© 2022 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑