twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: Eden

Dagen før dagen… da jeg planlagde at skrive om XBMC Eden havde jeg en lille forhåbning om at XBMC Eden ville være klar, men om ikke andet ser det ud til der er en beta-release på trapperne…

På overfladen ser det måske ikke ud til at XBMC Eden har synderligt mange ændringer i forhold til XBMC Dharma – måske udover menuen i Confluence skinnet er vandret i stedet for lodret – men det er naturligvis ikke sandt, der er sket utallige ændringer og forbedringer.

Et godt sted at starte er i XBMC’s Roadmap på trac.xbmc.org, her finder du i listeform en lang række af de nye tiltag i Eden. Noget af det jeg personligt nyder godt af er optimeringer i forhold til GUI og addons – Eden kører meget mere flydende på min lille Atom processor i forhold til Dharma.

En anden ting er alle de forbedringer der er lavet i forhold til videoafspilning: Der er bedre understøttelese af blu-rays (dog ikke i krypteret form), bedre codec understøttelse (fx synligt i min YouSee addon), flere undertekstformater og forbedringer i forhold til lydformater, men desværre nåede de ikke at blive færdige med den nye AudioEngine, så vi må vente med pass-through af DTS-MA, TrueHD og andre HD lydformater.

En anden nyhed og måske vigtigst af alt for rigtig mange: iOS support. Jeg er personligt mere til Linux, men jeg kan se på de spørgsmål jeg får her på bloggen at XBMC på iOS allerede er meget populært 🙂

Har du prøvet XBMC Eden, hvad synes du så er de største forbedringer? Har du ikke prøvet XBMC Eden endnu, så er det bare om at komme igang, jeg har personligt brugt det de sidste par måneder på mit mediecenter…

5 Kommentarer

 1. Michael

  Jeg synes det er ok opgradering på bruger siden, dog skal man lige vende sig til det vandrete look og at det er lidt svære at finde rundt med pil tasterne. Alt nyt har jo sin bruger tilpasning.
  Men overordnet er oplevelsen mere flydende og ændringerne virker velovervejet.

  Efter yousee plugin gik død er et ikke længere daglig brug men mere film og musik den bliver brugt til og til det er den perfekt. Afspiller alle de filer jeg har bedt den om uden at brokke sig og musik håndteringen er helt i top.
  Med et mediacenter setup med XBMC Eden på en støj svag ASRock maskine og remote APP til smart phone, har man i mine øjne et skarpt stue alter til fornuftige penge og uendelige mange muligheder.

  Og så er det super at du kan bidrage med addons osv. på den danske side, endnu en gang tak for det.

  Tror mit næste projekt bliver at få Openelec lagt maskinen.

 2. Ronald Jensen

  Hmm jeg installerede Eden på min apple tv 2 og nu får jeg script error på alle plugins (Icefilms bl.a.). Jeg tror det har noget med Python at gøre, men det har jeg ingen forstand på. Nogen gode ideer??

 3. Ronald Jensen

  PS jeg får også script error i alle de danske plugins, som du har lavet!!

 4. Tommy

  Hej Ronald,
  Du kan prøve at geninstallere en addon, måske hjælper det. Ellers prøv og send mig din xbmc.log fil efter du har oplevet fejlen med en af mine addons.
  Mvh
  Tommy

 5. Rasmus Rasmussen

  Plugins virker i min eden inkl. icefilms

  Mvh Racermussen

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑