twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: web interface

Vi tager hul på den sidste uge med et kig på XBMC’s web interface. Web interfacet giver os mulighed for at styre XBMC via en browser, og afhængig af hvilket interface der er aktiveret, også mulighed for at redigere indholdet af XBMC’s biblioteket.

Første skridt er at kontrollere at Tillad kontrol af XBMC via HTTP er aktiveret under netværksindstillingerne. Her kan du også vælge om web interfacet skal være beskyttet med brugernavn og adgangskode samt hvilket Web interface som er aktivt.

Når indstillingerne er på plads kan du tilgå webinterface på XBMC’s ip adresse på port 8080. Hvis du kører XBMC på samme PC, kan du i en browser tilgå web interfacet på http://localhost:8080/

I det web interface der følger med XBMC har du mulighed for at navigere rundt i XBMC ved hjælp at Remoten på billedet til højre. Dvs. når du klikker på remoten svarer det til et tastetryk på en rigtig fjernbetjening.

Derudover kan du browse rundt i det indbyggede bibliotek i XBMC og se alle dine film, serier og musik. Klikker du på en film bliver du præsenteret for de sædvanlige informationer, så som skuespillere, plot, mv. samt mulighed for at afspille filmen i XBMC. Tilsvarende er gældende for serier og musik.

XBMC’s standard web interface er ret grundlæggende i funktionalitet og giver ikke de store ekstra muligheder, men det er omvendt også let at bruge.

Det er muligt at installere flere web interfaces som addons i XBMC – pt. er der desværre ikke andre tilgængelige for XBMC Eden. Jeg har dog testet et par stykker på XBMC Dharma, bl.a. XWMM som omdanner web interface til en avanceret editor af det indbyggede bibliotek og så vidt jeg kan læse mig til kommer det snart til Eden også.

Ud over at gøre det muligt at styre XBMC via en web browser, så giver Tillad kontrol af XBMC via HTTP indstillingen også mulighed for at styre XBMC via Android Remoten, som jeg har skrevet om tidligere.

5 Kommentarer

 1. Kenneth

  eller XBMC remote til iOS 😉

 2. Kenneth

  hvis du mangler et emne til nytårsaften i din lillel julekalender her, så kig på om du kan få cu lyrics til at virde med eden.. 🙂

 3. dmbs1

  Jeg kan ikke få det web interface til at åbne. Skal man ikke angive den IP adresse som står inde i XBMC under Hardware?

  Ærgerligt at det snart er d. 24 og det så bliver slut med disse daglige guldkorn!

 4. Tommy

  hehe, nu må vi se, jeg kan ikke love noget 🙂

 5. Tommy

  Hej dmbs1,
  Den kan være du mangler at skrive port nummeret i adressen. Det skal typisk være port 8080 – fx http://localhost:8080/
  Mvh.
  Tommy

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑