twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: OpenELEC

OpenELEC er endnu en udspringer af XBMC og kan på mange måder sidestilles med XBMC Live som jeg kiggede på tidligere. OpenELEC er kort for Open Embedded Linux Entertainment Center og er en ultra kompakt Linux distribution med det formål at starte XBMC op så hurtigt som muligt og give en komplet appliance følelse.

Til forskel fra XBMC Live skal man lave en USB nøgle som bruges til at installere systemet – og den process gav mig en hel del problemer. Som med XBMC Live havde jeg planer om at teste med VirtualBox, men efter meget bøvl og besvær gik det op for mig at det ikke var den vej jeg skulle gå. Det er bl.a. fordi OpenELEC er en færdigbygget distribution, hvor det er lidt mere besværligt at tilføje ekstra drivere og lign. end med fx Ubuntu og XBMC Live.

Som tidligere nævnt har jeg ikke en ekstra PC til rådighed, så jeg har forsøgt at hakke OpenELEC sammen til at køre fra en USB og efter lidt mere besvær er det lykkedes mig at få den til at boote på min bærbare PC – og jeg må sige den booter væsentligt hurtigere end Ubuntu på mit mediecenter.

Når først OpenELEC kører er det mere eller mindre XBMC som vi kender det, pt. version 10.1. Desværre virkede mit trådløse internet ikke i OpenELEC, så jeg har ikke haft mulighed for at teste de ekstra addons som de stiller til rådighed gennem deres eget repository.

Jeg synes der er meget potentiale i OpenELEC, men jeg synes den første pukkel med at komme igang er for stor pt. Det er muligt det er lettere hvis man starter med en hel tom PC, men det ville nu have været lettere for mig med en Live CD. Jeg leger stadig med tanken om at bruge OpenELEC på mit mediecenter, men jeg er dog lidt i vildrede om min erfaring fra denne test taler for eller imod skiftet. Det er dels fordi det er lækkert den booter så hurtigt, dels fordi system er så kompakt at det ikke er trivielt at tilføje nye ting som drivere og lign.

Er der andre af jer der har prøvet OpenELEC – og hvad er jeres erfaring?

8 Kommentarer

 1. Poul Anker

  Jeg syntes også at OpenELEC lød spændende, så i sommerferien skulle jeg lige prøve at se hvad det var for noget. I mangel af bedre ville jeg boote OpenELEC installationen fra USB nøglen på min mediecenter PC (her var XMBC allerede installeret på Ubuntu 10.10 på harddisken). Det var planen at installere på en ekstra USB nøgle, så jeg ikke påvirkede min allerede velfungerende installation af XBMC.
  Ved opstart af OpenELEC installationen, kan man vælge hvortil der skal installeres, men OpenELEC havde svært ved at fange mine tastetryk på keyboardet (det viste sig at den ikke var glad for mit trådløse keyboard). Det resulterede i at OpenELEC begyndte at formattere den interne harddisk, uden så meget som at spørge om det var OK.
  Det var jeg ærlig talt rigtig træt af – moralen er at man skal lade være med at trykke flere gange på ENTER tasten, da OpenELEC så foretager nogen valg man måske ikke er enig i.
  Det skal siges at med et USB keyboard fanges tastetrykkene fint nok, men jeg er rigtig glad for mit lille Microsoft trådløse keyboard som desværre ikke understøttes af OpenELEC.
  Hvis OpenELEC på et tidspunkt begynder at supportere mit keyboard, så vil jeg da prøve at gøre et nyt forsøg.

  Til sidst vil jeg lige sige at jeg synes du gør et fantastisk stykke arbejde med dine XBMC addons og din blog. Tak for din store indsats.

  Mvh Poul Anker

 2. Henrik Skare

  Kører selv med openELEC her i hjemmet og er yderst WAF venligt.

  Det er dog betinget af at man har understøttet hardware og en PC uden OS at installere på. Det er muligt at dual-boote men lidt mere besværligt. Tjek evt. guide her http://openelec.tv/forum/12-guides-tips-and-tricks/9819-howto-multiboot-openelec–windows-without-ubuntu-install

  Som du selv nævner er det begrænset hvad man selv kan tilføje af drivere osv. med mindre man selv har mod på at compile en frisk version.

  Hvis man er ellers er med på ovenstående er det et super system som bare kører uden problemer.
  Kun de varmeste anbefalinger her fra

  Også en stor tak her fra med det super arbejde du ligger i din add-ons. Føjer virkelig en ekstra dimension til XBMC oplevelsen her hjemme.

  mvh Henrik Skare

 3. AzimHaso

  Hej Tommy er det muligt og for SAFARI ind på apple tv som er jailbreaket 4.3 ?

  Vis ja hvordan ?

 4. Tommy

  Jeg har ikke et apple tv, så jeg kan ikke hjælpe dig. måske andre kan?

 5. AzimHaso

  Har li fået installeret ios 4.4.3 i apple tv 2

  og fik installeret XBMC man synes apple tv genstarter under start af XBMC 🙁

  evt en løsning ? taaaak

 6. Tommy

  prøv og kig her http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=99315

 7. tbar

  Tilføjelse af drivere til OpenElec foretages vha. deres forum i form af driver requests. Jeg har fået inkluderet flere manglende drivere blot ved at give dem de rigtige informationer.

 8. Finn

  Hej. Jeg er klar over at denne tråd er ret gammel, men da jeg søgte på OpenElec dukkede den op, vil bare lige tilføje at der er sket en del på den front, har i en uges tid rodet med en RaspberryPi, og må sige at lige netop OpenElec, er fantastisk til den lille maskine, har nu et fuldt funktions dygtigt mediecenter, der intet fylder, ikke larmer, og uden problemer kan styrers vi min normale remote (logitech Harmony 300) takket være understøttelsen af cec.
  Selvfølgelig har den visse begrænsninger, bla. med Danish live tv pluginet herfra, men det er forklaret i en anden tråd, og er måske ved at blive løst, det kommer så vidt jeg har forstået lidt an på DR også.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑