twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: mit remote setup

Jeg har tidligere skrevet lidt om mit HTPC setup og i dag vil jeg gå lidt mere i detaljer med opsætningen af min fjernbetjening.

Som nævnt har jeg en Logitech Harmony One fjernbetjening, som er sat op til at styre alle mine enheder. Til at styre XBMC har jeg valgt at opsætte den som en Windows Media Center remote i Logitech’s software – og ud over standard indstillingerne har jeg tilføje et par brugerdefinerede genveje, som jeg synes er ganske praktiske.

Med disse genveje kan jeg bl.a hoppe direkte til Addons, Video addons eller opdateret databasen i XBMC med et enkelt tryk på touchskærmen. Desværre har jeg været begrænset til at omdefinere de knapper som findes på Window Media Center remote’en, så hvis en af jer kender en løsning er jeg meget interesseret i at høre den!

Jeg har valgt at omdefinere de farvede knapper (rød, grøn, blå og gul) samt Tekst TV knappen. For at gøre det kræver det lidt opsætning i en af XBMC’s keymap filer – indholdet af min remote.xml ser således ud:

<keymap>
<global>
<remote>
<green>XBMC.ActivateWindow(VideoLibrary,MovieTitles)</green>
<red>XBMC.ActivateWindow(VideoLibrary,TvShowTitles)</red>
<blue>XBMC.ActivateWindow(Programs,Plugins)</blue>
<yellow>XBMC.ActivateWindow(VideoLibrary,Plugins)</yellow>
<teletext>UpdateLibrary(video)</teletext>
</remote>
</global>
</keymap>

Keymap filen definerer hvad der sker når man trykker på de forskellige knapper. XBMC stiller en hel række Actions til rådighed – i mit tilfælde bruger jeg XBMC.ActivateWindow() til at navigere rundt i XBMC og UpdateLibrary(video) til at opdatere video databasen.

2 Kommentarer

 1. Mick

  Hej Tommy

  Har du mulighed for at uploade eller fremsende din remote.xml fil?
  På forhånd tak.

  Rigtig god jul

  Mvh. Mick Smed

 2. Tommy

  Hej Mick,
  Der er faktisk kun de 11 linjer du ser i blogindlægget.
  Mvh.
  Tommy

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑