twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: mit setup

Så er det den 3. december og det er blevet tid til at fortælle lidt om mit HTPC setup. Jeg har i mange år brugt en Xbox 1 som mediecenter, og en kort overgang Windows Media Center selvom jeg ikke er stolt af det, men de sidste par år har jeg brugt min ASRock ION 330HT.

Valget faldt på ASRock’en bl.a. pga. Nvidia ION grafikkortet, men også fordi den har indbygget IR modtager og fordi det er muligt at tænde og slukke vha. fjernbetjeningen. Tænd og sluk er dog ikke helt uproblematisk for den tænder ind i mellem af sig selv, men det har dog ikke irriteret mig nok til at jeg har undersøgt hvorfor 🙂 ASRock’en har også plads til to interne 2.5″ harddiske, men med udvidelser til min blu-ray samling har det været nødvendigt også at investere i en 2TB ekstern harddisk. På sigt bliver det formentlig udskiftet med en NAS løsning.

Som fjernbetjening har jeg en Logitech Harmony One – som er helt fantastisk når først man har fået den indstillet korrekt. Fjernbetjeningen er indstillet til at styre alle mine enheder og det er bare så lækkert at de tænder og slukker, skifter indgang, etc. efter behov. Man skal heller ikke glemme det store plus at man slipper for virvaret af fjernbetjeninger på sofabordet.

Jeg havde jo advaret jer mod julenisser...

På software siden kører jeg Ubuntu 11.04, som startede som en almindelig desktop installation, men jeg har efterhånden fjernet alt det jeg ikke bruger, dvs. kun XBMC er tilbage! Jeg startede oprindeligt på Ubuntu 10.04 og har opgraderet til de nyere versioner løbende, men hver gang har det givet så store problemer at jeg har konkluderet at det ikke er besværet værd. Jeg har fx ikke scoret plus point hos den bedre halvdel på at fjernbetjeningen ikke har virket i perioder pga. disse opdateringer 😳

Når det kommer til selve XBMC, så har jeg længe kørt med Dharma fremfor Eden og det har primært været for at sikre det hele virkede – men efter feature freeze på Eden har jeg taget springet og det har ikke givet problemer, tværtimod er oplevelsen bedre og hurtigere. I XBMC gør jeg flittigt brugt at video databasen hvor alle film og tv serier er indlæst og så har jeg naturligvis også en hel række addons installeret…

Det var lidt om mit setup – fortæl gerne om jeres setup i kommentarerne, det er altid rart med lidt inspiration.

2 Kommentarer

 1. Kristoffer Petersen

  Tak for nogle rigtige gode add-ons! De bliver brugt flittigt.

  Jeg har selv en Asrock ION 3D 152D. Men jeg er gået i en anden retning og har valgt Windows 7 med XBMC 10.1 Dharma. Mit foretrukne skin er Aeon Nox, som ikke er alt for tungt. Overvejer dog at skifte den langsomme HDD ud med en SSD.
  Fjernbetjeningen har jeg udskiftet med den officielle Andriod app 🙂

 2. Kasper

  Jeg har samme maskine, men har valgt XBMC Live, da den booter meget hurtigere. Kørte i kort tid Ubuntu på den.

  Ang. fjernbetjening, bruger jeg den der fulgte med. Den fungerer rigtig godt.
  Og så bruger jeg XBMC Commander fra iPad og iPhone, ret lækkert app.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑