twenty-first century code monkey

Afsked med XBMC…

… og velkommen til Kodi. Har du ikke været forbi xbmc.org for nyligt undrer du dig måske over hvad Kodi er?

Kodi er XBMC’s nye navn som indføres med version 14 (også kendt under kodenavnet Helix). Da jeg læste om navneskiftet i går vidst jeg ikke helt hvad jeg skulle synes om det. Jeg har jo fulgt XBMC gennem mange år og det pludselige navneskifte kom som en stor overraskelse for mig. Efter at have sovet på det og undersøgt bevæggrunden for navneskiftet tror jeg såmænd nok jeg skal komme til at holde af Kodi på samme måde som jeg holder af XBMC. Selve softwaren ændrer sig jo ikke blot på grund af et navneskifte.

Blogindlægget på xbmc.org forklarer ikke særlig godt hvorfor der skal skiftes navn og hvorfor Kodi blev valgt, men som jeg har forstået det så er der disse primære årsager til navnet og skiftet:

XBMC Foundation har ikke haft varemærkebeskyttelse på XBMC navnet, vel mest fordi det oprinder fra Xbox. Det har givet problem med misbrug/misforståelser, jeg tænker primært på XBMC4Android som var lavet af tredjepart og som ofte gav problemer.

Navnet Kodi er valgt ud fra en lang liste som er kontrolleret af advokater i forhold til varemærkebeskyttelse. Kodi kan desuden med lidt fantasi “staves” med medietasterne på en gængs fjernbetjening. (Noget a’la “hop tilbage”, “optag”, “play”, “et” vil jeg tro 🙂 )

Jeg fornemmer også hints til at navneskiftet er fremprovokeret netop nu fordi der er pres fra tredjepart/tidsmæssigt pres – om det så er en samarbejdspartner eller andet skal jeg ikke spå om, men det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer…

6 Kommentarer

 1. Lasse

  Bliver nok aldrig helt glad for det navn, men det er nok bare et spørgsmål om tilvænning 🙂

  Offtopic:

  Har set du havde sat en tvheadend server op Tommy, kunne du svare mig på om jeg kan have flere tv clienter hjemme i huset som bruger den samme tuner. Eller heder det 1 tv per tuner. Har ikke rigtig kunne google mig frem til det.

  Med Venlig Hilsen
  Lasse Hansen

 2. Tommy

  Hej Lasse,
  Med min HDHomerun fungerer det således: den har 2 tunere, dvs. der kan ses to forskellige kanaler samtidig eller optages en og ses en. De to kanaler kan ses på to forskellige enheder fx XBMC i stuen og i soveværelset. Ser man samme kanal i begge rum tæller det som en og bruger kun en enkelt tuner.
  Mvh.
  Tommy

 3. blob blobby

  Det er ét mux pr tuner, og ikke én kanal. Så du kan i princippet streame til alle de TV du vil, så længe de kanaler du vil streame er i det samme mux. Jeg kører selv tvheadend med en sony playtv tuner (dvb-t).
  Mvh Kim

 4. Tommy

  Det er korrekt, men det er ikke alle som ved hvad et mux er ej heller hvilke kanaler som ligger i samme mux, så oftest lettere at forklare det med kanal analogien 🙂

 5. r19lp

  Hej Tommy.
  Jeg har installeret din Yousee Add-ons – men jeg har kun Youbio tilgængelig
  ved du hvorfor ?

 6. Tommy

  Det skyldes at YouSee krypterer alle de andre kanaler, se her: http://tommy.winther.nu/wordpress/2014/03/10/yousee-web-tv-3-0-3/

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑