twenty-first century code monkey

XBMC 11.0 – Eden

Så oprandt dagen endelig – XBMC 11.0 med kodenavnet Eden er færdigbagt!
Som mange af jer sikkert allerede ved er der en hel række forbedringer i forhold til XBMC 10.0 (Dharma) – xbmc.org har et udmærket overblik samt en detaljeret oversigt over de væsentligste ændringer. XBMC 11.0 kan som altid hentes fra xbmc.org/download.

I forhold til mine addons er der desværre nogle problemer som der enten ikke er fundet en løsning på eller hvor løsningen ikke nåede at komme med i XBMC 11.0.

Danish Live TV på iOS/ATV/…?
Det spørgsmål/brok 😉 jeg oftest møder er problemer med DR’s streams i Danish Live TV addon’en på iOS/ATV (og muligvis andre Apple devices?). Oluf på XBMC forummet har over længere tid forsøgt at fange XBMC udviklernes opmærksomhed vedrørende problemet og de har da også kigge på det over flere omgange, men så vidt jeg ved er løsningen ikke fundet endnu. En midlertidig løsningen kan så vidt jeg har forstået være at bruge Eden beta 1 eller at slå hardware acceleration fra. Hvis i kender til andre løsninger hører jeg gerne om det!

YouSee web-tv
XBMC 11.0 har en fejl i håndtering af den type RTSP streams som YouSee benytter til live streaming af web-tv. Det betyder desværre at addon’en er tæt på ubrugelig da live streams afbrydes efter ca. 80 sekunder. Jeg har i samarbejde med FFmpeg folkene fundet en løsning på problemet og indsendt den til XBMC. Uheldigvis trak forløbet lidt ud og vi kom for tæt på XBMC 11.0 til at løsningen kunne nå at komme med. Som jeg har forstået det bliver rettelsen inkluderet i næste version – og jeg håber personligt på der kommer en XBMC 11.1 i løbet af overskuelig fremtid, men hvem ved 🙂


3 Kommentarer

 1. Kasper

  “However, unlike Live, XBMCbuntu is now built upon a full LXDE desktop environment, which has a web browser (Chromium) with a fully updated (and updatable) version of Flash built-in and a GUI package manager ready to install and update all of the normal Ubuntu programs a typical Linux user might use. “

  Er der virkelig kommet Adobe Flash support?

 2. Tommy

  Hej Kasper,
  Jeg læser det som om at Chromium har flash support og ikke XBMC. Det er vist også noget med at Chrome/Chromium har flash integreret og ikke som plugin.
  Mvh.
  Tommy

 3. DeadHomewood

  Hej Tommy
  Først tak for en rigtig god hjemmeside og nogle super add-ons. Jeg har lige kastet mig ud i jailbreaking og oprettelse af XBMC på mit ATV2 med IOS5. Som en del af det, har jeg nydt godt af din hjemmeside og dine produkter. Dine sider har givet en “ikke programør erfaren” lyst til at kaste sig ud i jailbreaking og egen opsætning af mediecenter.

  Jeg har med stor nemhed installeret XBMC med eden 11.0-3 manuelt og har er nu kørende med XBMC. Det var mit første forsøg med ssh og var overrasket over hvor nemt det var. Jeg har ikke kørt XBMC før og har derfor ikke noget reference grundlag til hvilke komponenter der måtte mangle i 11.0-3 versionen. Men mit primære formål med at kunne se DR live TV er opnået. Jeg vil derfor gerne dele min erfaring.

  Jeg har et Apple Tv (Black) opgraderet til 5.0. Til at jail breake har jeg anvendt seasonpass fra FireCore (http://support.firecore.com/entries/387605-jailbreaking-101-seas0npass) .

  Jeg anvender aTV Flash (http://blog.firecore.com/7437) som platform.

  Den eneste addon som ikke virker godt med ATV2 er HD, kan det være fordi at ATV2 kun kan præstere 720p? Alle de andre DR kanaler virker upåklageligt (dog skal man som du nævner huske at slå ” allow hardware accelation” fra.

  XBMC har en post hvor de opdaterer deres beta version til eden 11.0 løbende , og de er i skrivende stund oppe på en v3. http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=127369

  Som guide anvendte jeg dine sider (baggrundsviden) samt en rigtig god “how to” video fra xctechs på you tube http://www.youtube.com/watch?v=mTvY0-_l_Ng

  Endnu engang tak for det store arbejde, som er med til at give os andre “almindelige” brugere blod på tanden.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑