twenty-first century code monkey

24 days of XBMC: min historie

Min historie med XBMC startede, et måske lidt pudsigt sted, med en Xbox 1 og spillet James Bond 007: Agent under Fire i sommeren 2003. De to ting kombineret med den rigtige save game fil åbnede nemlig for en verden af muligheder, heriblandt Xbox Media Player (XBMP) og mange andre ting.  Der gik ikke længe før Xbox’en blev mit foretrukne legetøj.

Xbox Media Player er forgængeren til Xbox Media Center som igen har udviklet sig til det vi i dag kender som XBMC. Jeg kan ikke huske præcist hvornår skiftet mellem Xbox Media Player og Xbox Media Center skete, men jeg kan huske der skete et stort skift i potentiale.

Dengang var mulighederne mere basale, der var ingen addons blot en godt fungerende videoafspiller samt musik og billedvisning. Der var, så vidt jeg husker, heller ikke et integreret videobibliotek som vi kender i dag, det er i hvert fald ikke noget jeg har brugt før nyere tid. Dengang havde jeg også en del film på CD’er og jeg kan huske det var et problem for mange at få en Xbox med det “rigtige” DVD drev – mange af drevene var nemlig meget følsomme og ville ikke afspille brændte skiver.

Omkring 2006/2007 begyndte min interesse for XBMC at dale, dels fordi den gamle Xbox begyndte at blive for lille og fordi HDTV begyndte at blive interessant. I denne periode havde jeg en lille PC med Windows Media Center som kun lige kunne trække 720p, men den fungerede ellers okay, der var bare altid så meget bøvl med at opdatere codecs og lign. Det var også heromkring XBMC blev portet til Windows, Linux og lign., men der var mange problemer og mangler i starten, så det dækkede ikke mit behov på det tidspunkt.

I sommeren 2010 købte jeg så min ASRock ION 330HT og resten er historie som man siger. Jeg startede på den første addon (DR.dk Video Podcasts) i september samme år og er efterhånden oppe på omkring de 20 addons.

Hvordan er i blevet introduceret til XBMC? Er der andre som husker storhedstiden med Xbox 1? 🙂

1 Kommentar

  1. Kasper

    Samme sti. Jeg kom også fra Xbox 1 med XBMC, men savnede også HD.
    I lang tid kørte jeg med en PS3 og PS3 Media Server, indtil jeg købte en AsRock ION maskine.

© 2021 Tommy Winther

Tema af Anders NorenOp ↑